
Românii preferă carnea de pui, spun cei de la Transavia
25 octombrie - 1:16 amUn studiu de piață realizat de Transavia relevă faptul că puiul este pe primul loc în opțiunile românilor când vine vorba de consumul de carne.
În continuare puteți citi toate articolele relevante despre piata carnii:
Un studiu de piață realizat de Transavia relevă faptul că puiul este pe primul loc în opțiunile românilor când vine vorba de consumul de carne.
Campania de sustinere a Micilor Romanesti inceputa in data de 1 Mai s-a finalizat pe 1 Iiunie 2013, prin incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului – ANSVSA si Autoritatea Nationala pentru…
Gigantul american Smithfield Foods va fi preluat de un investitor chinez.
Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5% în luna mai 2011, comparativ cu aprilie, până la 81.000 de capete, în timp ce greutatea acestora în carcasă a scăzut cu 8,1 procente, totalizând 11.583 tone, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit cu şeful Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), Claudiu Dumitrescu, marţi 21 iunie 2011. La această întâlnire organizată la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au mai participat reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF)…
Chiar dacă, oficial, monopolul de pe piaţa de import a cărnii a fost eliminat, agenţii economici continuă să întâmpine greutăţi la obţinerea autorizaţiei de import a unor produse din carne. Agenţia Sanitar-Veterinară îşi motivează refuzul de a elibera autorizaţii printr-o hotărâre de Guvern anulată cu un an şi jumătate în urmă. Cei care încearcă să…
Curtea de Conturi a Uniunii Europene a criticat miercuri Comisia Europeană pentru modul său de gestionare a controalelor veterinare la frontiere asupra importurilor de carne şi de produse din carne, informează agenţia spaniolă de presă EFE, potrivit Agerpres.
România ar putea relua exporturile de carne de porc din lunile aprilie-mai, activitate care ar putea aduce încasări de câteva sute de milioane de euro pe an, a declarat agenţiei Mediafax ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Pretul porcilor dealungul Europei a scazut drastic de la sfârsitul lui august si a ajuns sub nivelul celui de anul trecut. Pretul de referinta UE a scazut cu peste 9% în ultimele 8 saptamâni, mârind presiunea asupra multor producatori. In majoritatea timpului in 2010, piata UE a fost mai putin ferma ca în anul precedent,…
În 2009 existau 13 companii care sacrificau peste 2 milioane porci anual, ceea ce reprezintă 38% din total UE. Primele 3 companii singure reprezintă 53 mil porci, adică 22% din productia totală a Uniunii. Acestea sunt concluziile unui studiu al IFIP- Institut de Porc, Franta, citat de Asociaţia Română a Cărnii (ARC).