Cercetare

Cercetarea agricolă din România și din străinătate. Noutăți tehnologice, cercetări agricultură, știri din institutele de cercetare.

ziua-graului-scda-turda

Ziua grâului şi a fertilizării a fost serbată de cercetătorii de la Turda

23 iunie - 10:51 am

Joi, cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Turda au serbat Ziua Grâului şi Ziua Fertilizării Plantelor.

institut-cercetare-palas-constanta

Mai multe stațiuni de cercetare pentru creșterea ovinelor și caprinelor vor fi reorganizate

27 mai - 9:00 am

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas, judeţul Constanţa, se reorganizează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu – Şişeşti”.

parteneri-martec-fonduri-pescuit-acvacultura

Fonduri pentru cercetare 2014: Pescuit și acvacultură

9 aprilie - 3:00 pm

A fost deschis apelul 2014 pentru proiecte de cercetare transnaționale de colaborare în domeniul tehnologiilor maritime, în cadrul proiectului ERA-NET, MARTEC II.

AGROSTAR a obţinut în instanţă anularea deciziei de tăiere cu 25% a salariilor la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu, judeţul Iaşi

27 iunie - 11:21 am

Federaţia AGROSTAR a obţinut în instanţă anularea Deciziei nr. 031/15.08.2010 prin care conducerea Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor (SCDB) Dancu, judeţul Iaşi, a dispus reducerea salariilor cu 25% conform Legii nr. 118/2010.

Valeriu Tabără: Nu se poate face performanţă fără a avea rezultate în cercetare

4 aprilie - 9:09 am

Ministerul Agriculturii a demarat planul sectorial de cercetare, deoarece se doreşte ca, odată cu ceea ce înseamnă progres în agricultura românească, să se poată avea la bază elementele de cercetare, a declarat duminică ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, prezent la Târgul Mare de Primăvară de la Răcăşdia, potrivit Agerpres. ‘Nu se poate face performanţă fără a…

Staţiunea Horticolă din Drăgoieni, modernizată de către UCB cu fonduri europene

18 martie - 12:34 pm

Universitatea Constantin Brâncuşi (UCB) din Târgu-Jiu va prelua Staţiunea de Cercetare Horticolă din cartierul Drăgoieni, scrie Adevarul. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ îşi propun să dezvolte zona agricolă, cu ajutorul unor bani europeni şi chiar să amenajeze o grădină botanică.

Staţiunea Legumicolă Buzău introduce în cultura de serie napul, bobul şi lintea

18 februarie - 9:46 am

Mai multe plante, cunoscute de câteva mii de ani, cum ar fi lintea, bobul sau napul, vor fi introduse în cultura de serie în această primăvară de cercetătorii Staţiunii legumicole Buzău, informează Agerpres.

Vâlcea: Suprafeţele Staţiunii de Cercetare Pomicolă, revendicate de foştii proprietari

16 februarie - 7:55 am

Staţiunea de Cercetare Pomicolă Râmnicu Vâlcea ar putea fi pusă în pericol dacă terenurile acesteia vor fi retrocedate persoanelor care le revendică, pe aceste suprafeţe fiind cultivate colecţii naţionale de material genetic de prun, nuc, castan, măr, trandafir, potrivit directorului Staţiunii de cercetare, ing. Ion Botu.

Institutul Cartofului de la Brasov va produce material saditor prin tehnologia culturii de meristeme

16 februarie - 7:45 am

Institutul Naţional pentru Producerea şi Cercetarea Cartofului si Sfeclei de Zahar de la Braşov va produce, în curând, material clonar la cartof, în urma unui proiect finanţat de Banca Mondială şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Inovatie: Fermentator de biomasa pentru generare de energie, prezentat de ICPE

14 februarie - 10:22 am

In vederea generarii energiei din resurse alternative si in contextul gasirii solutiilor care sunt in concordanta cu natura, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA si Primaria din Avrig vin cu o idee inovativa, care elimina dependenta omului de energia clasica, anunta RECOLTA.

1 2 3 5

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde