Rep. Moldova

Ministrul agriculturii Valeriu Tabără participă, vineri, Forumul Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova

26 mai - 2:06 pm

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără va participa în data de 27 mai 2011 la Forumul Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova care se va desfăşura la Cahul.

Primii cartofi timpurii din pieţele din RM sunt de import

20 mai - 9:29 am

In sptamina curenta, pe piata regionala din Glodeni au aparut in comercializare cartofii timpurii, importati din Turcia si Romania. Se comercializeaza si cartofii autohtonoi din anul precedent, cererea lor fiind mai mica. Productia de cartofi timpuri este comercializata de catre intermediari, cantitatile expuse spre comercializare sunt medii.

Cehia va sprijini Republica Moldova în domeniul agriculturii

20 mai - 9:27 am

Colaborarea dintre Cehia şi Republica Moldova se va axa preponderent pe cooperarea în domeniul integrării europene şi cea de dezvoltare. Aşa prevede noul Program de asistenţă pentru dezvoltarea Republicii Moldova pentru anii 2011-2017, pe care l-a înmînat oficial ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Karel Schwarzenberg, omologului său moldovean Iurie Leancă, aflat în vizită la Praga.

Republica Moldova: Legumele autohtone revin pe piata interna

19 mai - 8:03 am

Majoritatea tarabelor de la piata din Drochia sunt pline de legume de import. A aparut deja si productie noua, autohtona – varza, ridiche de primavara si cantitati mici de cartofi timpurii. Cu toate ca productia este de import, preturile sunt mari, sustin consumatorii.

Guvernul Republicii Moldova dă subvenţii de 250 de milioane de lei pentru agricultori în 2011

18 mai - 6:20 am

Agricultorii vor primi peste 250 milioane de lei din bugetul de stat. Guvernul a aprobat o decizie privind modul de utilizare a banilor din Fondul de subveţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2011. Fermierii vor beneficia de subvenţii pentru stimularea investiţiilor pentru producerea legumelor, procurarea utilajului agricol, dezvoltarea agriculturii ecologice, înfiinţarea plantaţiilor multianuale, stimularea asigurării…

Republica Moldova va produce energie din biomasă

18 mai - 6:18 am

Ministerul Economiei, Delegaţia Uniunii Europene, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare a lansat ieri Proiectul Energie şi Biomasă în Republica Moldova, care se va desfăşura pe o perioadă de patru ani şi va fi parţial finanţat de Uniunea Europeană cu 14 mln. de Euro.

Cartofii timpurii au un preţ accesibil în Republica Moldova

17 mai - 6:17 am

In ultima perioada, pietele moldovenesti en-gross incet cu incet sunt invadate cu cartofi timpurii de import. Producatorii moldoveni, vor iesi cu productie proprie in luna urmatoare.

Vasile Bumacov, în vizită la compania Lactalis

16 mai - 9:12 am

În cadrul vizitei sale oficiale în Franţa, Ministrul agriculturii şi industriei alimentare din Republica Moldova, domnul Vasile Bumacov a a avut o întrevedere cu conducerea întreprinderii de producere și procesare a produselor lactate LACTALIS.

În Republica Moldova s-a lansat proiectul „Sporirea veniturilor în spaţiul rural prin sprijinirea serviciilor de consultanţă agricolă”

13 mai - 10:00 am

Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală a Republicii Moldova (ACSA) anunţă despre demararea proiectului „Sporirea veniturilor în spaţiul rural prin sprijinirea serviciului de consultanţă agricolă”. Acest proiect este implementat de către Centrul de Consultanţă Agricolă din Staro Pole, Gdansk cu susţinerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe a Poloniei (PolishAid).

În Republica Moldova crește industria alimentară, dar scade cea a tutunului

12 mai - 9:10 am

Întreprinderile moldovenești au fabricat, în primele două luni din acest an, producție în creștere cu aproape 11,7 la sută, față de aceeași perioadă din anul trecut, comunică Biroul Național de Statistică.

1 2 3 16

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde