
Calitatea si pretul graului recoltat. Ce se intampla in 2014?
24 iulie - 10:21 pmPloile din ultimele luni au afectat serios calitatea graului romanesc recoltat in 2014, implicit pretul graului din productia acestui an.
Știri și articole privind producția de cereale și plante tehnice din România. tehnologii de cultură, starea culturii, prognoze, statistici, și estimări.
Ploile din ultimele luni au afectat serios calitatea graului romanesc recoltat in 2014, implicit pretul graului din productia acestui an.
Acest articol strânge în același loc toate informațiile privind prețul grâului în 2014. Chiar dacă specialiștii au o vorbă – „Până nu e recoltat, grâul e doar iarbă” – cei mai mulți producători agricoli urmăresc deja cele mai noi evoluții ale prețului grâului pe piața din România.
Sorgul se cultivă din cele mai străvechi timpuri, pentru boabele sale, pentru extragerea din tulpini a sucului dulce, care este bogat în zahăr, el se mai foloseşte în hrana animalelor, sub formă de siloz sau masă verde.
Fermierii din județ, dar și din țară își vor vinde și cumpăra cereale la Bursa din Corabia în toamna acestui an, când ar urma să aibă loc primele tranzacții.
Potrivit unui raport dat publicității de Toepfer, unul din marii traderi de cereale care operează în România, producția de grâu 2014 va fi una record, cifra vehiculată fiind de 8,3 milioane de tone.
Este necesar ca procesele fizice, biologice şi chimice din sol să se petreacă vreme cât mai îndelungată.
Ploile au afectat viitoarea producţie de porumb a judeţului Gorj. Zeci de mii de hectare de teren au rămas neînsămânţate din cauza surplusului de apă din sol.
Porumbul este o plantă anuală ierboasă. Embrionul dezvoltă rădăcina care creşte foarte repede în adâncime împreună cu rădăcinile adventive seminale în număr de 2,3, constituie sistemul radicular temorar al plantei.
În județul Galați au fost înființate în toamnă 15.517 hectare de culturi de rapiţă. Starea culturilor este bună în acest moment, deși au existat și aici probleme datorate variațiilor de temperatură.
Porumbul, mai mult ca alte plante de cultura are la ora actuala probleme deosebite de imburuienare, din cauza terenurilor necultivate, ca surse de imburuienare si in special a practicarii monoculturii.