Românii preferă carnea de pui, spun cei de la Transavia

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , , ,

Un studiu de piață realizat de Transavia relevă faptul că puiul este pe primul loc în opțiunile românilor când vine vorba de consumul de carne.

carne-de-pui Potrivit datelor prezentate într-o conferință de specialitate care a avut loc astăzi la târgul Carnexpo, 65,5% dintre români consumă carnea de pui aproape zilnic, iar 77% săptămânal, cantitatea medie lunară consumată fiind de 2-3 kilograme.

Cei mai mulți consumatori spun că au ales puiul pentru că este o carne mai sănătoasă, cu un conținut scăzut de colesterol.

Directorul general al Transavia, Ioan Popa, susţine că trebuie făcută distincţia între un „produs sigur” şi un „produs biologic”.

„În prezent, există discuții, chiar la nivelul instituțiilor europene, asupra conceptelor de biologic și sigur. Se pune tot mai des întrebarea dacă vrem să mâncăm biologic sau sigur, deoarece, uneori, a consuma alimente biologice nu este chiar sigur din punct de vedere al normelor sanitare”, este de părere Ioan Popa.

Totodată, acesta acuză importurile din ţările terţe, acolo unde regulile drastice legate de furajare şi de bunăstarea animalelor nu sunt respectate de producători. În acest context, dezavantajaţi sunt crescătorii de pui din Europa care sunt nevoiţi să facă faţă concurenţei neloiale.

„În aceste țări, producători nu sunt constrânși la respectarea anumitor norme de siguranță alimentară specifice Uniunii Europene și de aceea își pot permite prețuri mai mici decât producători intracomunitari, ceea ce dăunează concurenței”, a mai precizat şeful Transavia.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde