Românii preferă carnea de pui, spun cei de la Transavia
Un studiu de piață realizat de Transavia relevă faptul că puiul este pe primul loc în opțiunile românilor când vine vorba de consumul de carne.
Potrivit datelor prezentate într-o conferință de specialitate care a avut loc astăzi la târgul Carnexpo, 65,5% dintre români consumă carnea de pui aproape zilnic, iar 77% săptămânal, cantitatea medie lunară consumată fiind de 2-3 kilograme.
Cei mai mulți consumatori spun că au ales puiul pentru că este o carne mai sănătoasă, cu un conținut scăzut de colesterol.
Directorul general al Transavia, Ioan Popa, susţine că trebuie făcută distincţia între un „produs sigur” şi un „produs biologic”.
„În prezent, există discuții, chiar la nivelul instituțiilor europene, asupra conceptelor de biologic și sigur. Se pune tot mai des întrebarea dacă vrem să mâncăm biologic sau sigur, deoarece, uneori, a consuma alimente biologice nu este chiar sigur din punct de vedere al normelor sanitare”, este de părere Ioan Popa.
Totodată, acesta acuză importurile din ţările terţe, acolo unde regulile drastice legate de furajare şi de bunăstarea animalelor nu sunt respectate de producători. În acest context, dezavantajaţi sunt crescătorii de pui din Europa care sunt nevoiţi să facă faţă concurenţei neloiale.
„În aceste țări, producători nu sunt constrânși la respectarea anumitor norme de siguranță alimentară specifice Uniunii Europene și de aceea își pot permite prețuri mai mici decât producători intracomunitari, ceea ce dăunează concurenței”, a mai precizat şeful Transavia.
Pe acelasi subiect:
- Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de a fi pregatita, spun specialistii
- Prețul cărnii de pui: Cu cât se mai vinde puiul la poarta fermei în 2014
- Arad: Carne de pui, fructe și legume confiscate de polițiști
- Avicultură: Producătorul de carne de pui ONCOS din Cluj a intrat în insolvență
- Crescătorii de păsări spun că vânzările au scăzut cu peste 20% datorită scandalurilor amplificate artificial