Micul românesc, promovat printr-un protocol încheiat între mai multe instituții

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , , , , ,

Campania de sustinere a Micilor Romanesti inceputa in data de 1 Mai s-a finalizat pe 1 Iiunie 2013, prin incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului – ANSVSA si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – ANPC.

mici micul romanesc Prin protocol se stabileste modul in care aceste institutii vor colabora intre ele in perioada urmatoare, pana la luarea de catre Comisia Europeana a unei decizii finale in legatura cu produsul alimentar „mici”.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei pentru Apararea Alimentului Romanesc, „pe langa rezolvarea problemei punctuale legate de mici, cel mai important aspect aratat in timpul desfasurarii campaniei de sustinere a fost acela al unitatii nationale”.

„Astfel producatorii romani de carne, autoritatile statului, consumatorii, actorii mediului politic si mass media, indiferent de orientarea lor politica, au avut o voce comuna, in sensul sustinerii unui produs romanesc. Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc doreste sa multumeasca tuturor celor implicati in campania de sustinere a Micului Romanesc”, se arata in comunicatul APAR.

„Consideram ca aceasta cale este singura prin care Romania poate sa devina un nume important in Europa. Sa spunem un stop hotarat abordarilor negative, defaimarii produselor romanesti si punerii de etichete defavorabile producatorilor romani, indiferent de domeniu de activitate”, mai precizeaza cei de la APAR.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde