Pescuit şi acvacultură

Pescuit și acvacultură în România și în străinătate. Afaceri acvacultură, afaceri pescuit, tehnologii, fonduri acvacultură, ferme acvacultură, investiții în pescuit și acvacultură.

publicitate
controale-peste-florii

Raport FAO: Dezvoltarea acvaculturii a dus la dublarea consumului de pește

20 mai - 7:12 am

Consumul mondial de pește s-a dublat practic între 1960 și 2012 grație acvaculturii, arată un raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) citat de AFP.

cresterea-crapului

Afaceri acvacultură: creșterea crapilor pentru consum

3 mai - 11:57 am

Scurta documentatie privind cresterea crapilor pentru consum. Informatii despre modul in care poate fi amenajata o crecatorie de crap.

cofasp

Fonduri europene pentru acvacultură 2014: Cooperarea în pescuit, acvacultură și procesarea fructelor de mare

9 aprilie - 2:48 pm

Redacția Agromonitor vă reamintește că pe 15 ianuarie 2014 s-a lansat primul apel în cadrul proiectului „Cooperarea în pescuit, acvacultură și procesarea fructelor de mare” (COFASP).

cote-pescuit-2013

Comisia Europeană anunță deduceri din cotele de pescuit aferente anului 2013

9 august - 9:55 am

Comisia Europeană a anunțat deduceri din cotele de pescuit pentru 2013 în cazul statelor membre care au declarat că și-au depășit cotele în 2012.

pescuit-delta-dunarii

Întâlnire de conștientizare cu pescarii din Delta Dunării

19 iulie - 7:39 am

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Edward Bratfanof, a participat săptămâna trecută la o şedinţă de dezbateri desfăşurată la sediul Consiliului Local Sulina. La această întrunire au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, primarul Oraşului Sulina şi membri ai Asociaţiilor de Pescari din Unitatea Administrativ Teritorială a Oraşului Sulina.

reforma-pescuit-europa

Politica Europeană în domeniul pescuitului pentru 2014: continuarea eliminării progresive a pescuitului excesiv

3 iunie - 11:07 am

Cele mai recente date privind stocurile de pește din apele UE indică faptul că eforturile de a elimina progresiv pescuitul excesiv au dat roade, se arată într-o informare a Comisiei Europene.

maria-damanaki-reforma-pescuit-europa

Comisarul Damanaki salută acordul privind reforma politicii comune în domeniul pescuitului

3 iunie - 10:52 am

Maria Damanaki, comisar european pentru afaceri maritime și pescuit, a salutat acordul la care au ajuns Consiliul de Miniștri al UE și Parlamentul European cu privire la o politică nouă, reformată a UE în domeniul pescuitului.

acvacultura-uniunea-europeana

Comisia invită la cooperare pentru a impulsiona dezvoltarea sustenabilă a acvaculturii în Europa

2 mai - 11:33 pm

Pentru a impulsiona dezvoltarea acvaculturii în UE, Comisia Europeană a publicat orientări strategice, cooperând astfel cu statele membre și cu părțile interesate la depășirea provocărilor cu care se confruntă acest sector.

bacau-promovare-piscicultura-consum-peste

Târg de promovare a pisciculturii, la Bacău

2 mai - 5:32 pm

Sâmbătă a avut loc, la Bacău, inaugurarea Târgului de promovare a sectorului piscicol. Evenimentul face parte din proiectul „Promovarea produselor piscicole si de avacultura”, finantat din fonduri europene si implementat de Consiliul Judetean Bacau.

Directorul AMPOP: Romania are un mare potential pescaresc nevalorificat indeajuns

23 mai - 8:12 am

Romania are un mare potential pescaresc nevalorificat indeajuns, in prezent derulandu-se la nivel national 103 proiecte din fonduri europene, a declarat, joi, Nicolae Dimulescu, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AMPOP), la conferinta „Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii”.

Acţiune de marcare a sturionilor, desfăşurată astăzi la Călăraşi

16 mai - 10:22 pm

proiect româno-norvegian de studiere a traseelor de migrare a sturionilor

Cea mai mare fermă de caviar din lume se construieşte în Abu Dhabi

20 aprilie - 12:03 pm

Abu Dhabi se aproprie cu paşi rapizi de definitivarea celei mai mari ferme de caviar din lume după ce luna trecută a primit un transport de sturioni din Frankfurt, scrie Ziarul Financiar. Peştii au ajuns la cea mare fabrică de culturi acvatice din Abu Dhabi, o facilitate de 60.000 de metri pătraţi care va produce…

Crapul comun. Tehnologia creşterii crapului comun

9 martie - 6:31 am

Crapul provine din Extremul Orient, însă e dificil de stabilit cu exactitate când a fost introdus în Europa. Cel mai probabil, acest lucru s-a petrecut pe vremea romanilor. Abia în Evul Mediu creşterea crapului s-a răspândit în apele din Marea Câmpie europeană.

Ministerul agriculturii aduce precizari in cazul Programului de populare de susţinere a Dunării cu puiet de sturioni

10 februarie - 6:24 am

Ca urmare a constatărilor privind declinul populaţiilor de sturioni, MADR a finanţat, prin Agenţia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultură, din bugetul propriu, în perioada 2006 – 2009 „Programul de populare de susţinere a Dunării cu puiet de sturioni”, în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 262/330/2006 al MADR şi Ministerului Mediului, informează un comunicat al…

Două posturi de director la Acvacultură, scoase la concurs

4 februarie - 4:51 pm

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director al Direcţiei Maritime şi Inspecţii şi de director al Direcţiei Politici Privatizare, Concesionare din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură.

Creșterea puilor de sturioni în sistem superintensiv, în instalatii industriale

26 ianuarie - 12:54 am

Cresterea puilor de sturioni în anul I, în sistem superintensiv, în instalatii industriale cu mediul acvatic controlat este în expansiune, datorita avantajelor oferite de acest sistem:

Pescarii acuză că au fost pescuiţi

5 ianuarie - 2:53 am

Aapărut o nouă taxă pentru pescuitul comercial şi a fost modificat regimul în pescuitul pentru consumul propriu. Autorităţile susţin că totul este perfect legal, dar pescarii se plâng că, în aceste condiţii, sunt obligaţi să devină braconieri.

Constanţa: Canicula a distrus producţia de scoici a singurei ferme de fructe de mare

26 august - 2:44 am

Unica fermă de fructe de mare de pe litoralul românesc al Mării Negre a pierdut întreaga producţie de midii, după ce în luna august temperatura apei s-a situat constant în jurul valorii de 30 de grade Celsius, timp de peste o săptămână.

Fonduri nerambursabile de 1,5 milioane euro pentru acva-mediu

3 mai - 8:13 am

Directia Generala Pescuit – Autoritatea de Management pentru POP a anuntat lansarea sesiunii deschise de primire de Cereri de Finantare pentru prime aferente Masurii 2.2 – „Masuri de acva-mediu”, din cadrul Axei 2. Fondurile alocate in anul 2010 pentru Masura 2.2 – „Masuri de acva-mediu”, sunt de 1.575.280 euro, fonduri nerambursabile.

Programul Operaţional pentru Pescuit: pot fi depuse proiecte pe acvamediu, anunţă Ministerul Agriculturii

27 aprilie - 8:04 am

Direcţia Generală Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii a lansat sesiunea de depunere de cereri de finanţare pentru două măsuri din cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP), prin care pot fi accesate fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,5 milioane euro. Astfel, a comunicat Ministerul Agriculturii, pot fi depuse cereri de finanţare pentru măsura de acvamediu…

1 2

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde