Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5% în mai 2011; producţia de carne a fost în scădere

| Rapoarte si statistici | de

Etichete: , , , , ,

Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5% în luna mai 2011, comparativ cu aprilie, până la 81.000 de capete, în timp ce greutatea acestora în carcasă a scăzut cu 8,1 procente, totalizând 11.583 tone, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au înregistrat o creştere cu 22,2% (11.000 capete), respectiv cu 31,6% (2.426 tone).

În luna mai 2011, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 13,6% din totalul sacrificărilor de bovine. Comparativ cu mai 2010, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 5,8%, respectiv cu 17,2%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,3%.

Potrivit datelor INS, numărul total de porcine sacrificate a scăzut cu 20,1%, de la 398.000 de capete în aprilie 2011, la 318.000 capete în luna mai a acestui an, iar greutatea lor în carcasă a înregistrat o scădere cu 28,6%, ajungând la 24.248 tone.

În luna mai 2011, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate a reprezentat 81,8% din totalul porcinelor sacrificate, respectiv 260.000 de capete. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,5%, respectiv cu 9,4%. Comparativ cu perioda similară din 2010, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 11,9%, respectiv cu 14,8%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,6%, respectiv cu 4,2%, faţă de mai 2010.

În ceea ce priveşte numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă, acestea au scăzut de 6,6 ori, respectiv de 4,4 ori. Astfel, în mai 2011, au fost sacrificate 601.000 capete de ovine şi caprine, în timp ce în aprilie erau sacrificate 3,95 milioane capete.Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 2,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au scăzut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă, de 10,9 ori, respectiv de 8,5 ori.

Faţă de luna mai 2010, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 33,9%, respectiv cu 44,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut de 2,2 ori la numărul de capete sacrificate şi de 1,9 ori la greutatea în carcasă.

Potrivit datelor INS, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 20,9%, până la 19,872 milioane capete, respectiv cu 23,7% (30.501 tone). În unităţile industriale specializate s-a realizat 81,5% din totalul tăierilor de păsări, sacrificările în acest tip de unităţi fiind în creştere atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea lor în carcasă cu 9,4%, respectiv cu 10,8%.

Comparativ cu perioada similară din 2010, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 24,6%, respectiv cu 22,9%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat scăderi atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 13,0%, respectiv cu 14,5%.

În ceea ce priveşte greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări sacrificate în mai 2011, aceasta a fost la bovine de 143 kilograme (kg), la porcine – 76,3 kg, la ovine şi caprine – 11,7 kg şi 1,5 kg la păsări.

În perioada mai 2010 – mai 2011, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate sau înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde