Situaţia abatorizării cărnii de porc, în Uniunea Europeană

| Actualitate | de

Etichete: , , ,

În 2009 existau 13 companii care sacrificau peste 2 milioane porci anual, ceea ce reprezintă 38% din total UE. Primele 3 companii singure reprezintă 53 mil porci, adică 22% din productia totală a Uniunii. Acestea sunt concluziile unui studiu al IFIP- Institut de Porc, Franta, citat de Asociaţia Română a Cărnii (ARC).

Vion Food Group se clasează pe locul 1, abatorizând peste 20 milioane porci în 2009. Compania are baza în Olanda, unde acoperă 55% din productie. Operează de asemenea în Germania, unde are 20% din sacrificările anului 2009. In Marea Britanie, Vion a cumpărat în 2008 Grampian Food Group si are 27% din sacrificările din UK.

Pe locul 2 este Danish Crown cu aproape 19 mil în 2009. Ea operează în Danemarca, unde acoperă 80% din sacrificări, dar si în Suedia, Polonia si UK (unde are 19% din piată). Danish Crown realizează de asemenea majoritatea sacrificărilor de bovine din Danemarca. Ea poate reveni pe primul loc, ca în 2008, odată cu achizitia companiei germane D&S Fleisch, al optulea producător din UE.

Tonnies Fleisch este al treilea din UE si cel mai mare din Germania, unde are 23% din sacrificări, urmat de Westfleisch cu 11%.

Industria de abatorizare a porcilor din UE a cunoscut restructurări radicale în ultimii ani. Investitiile din ultimul deceniu, combinate cu fuziuni si achizitii au dus la crearea unor companii mari. Aceste grupuri sunt adesea operatiuni multi-specii, în mai multe locuri si uneori tări. Este în special cazul Vion.

Au fost mai ales investitii mari în Germania, multe fabrici de mari dimensiuni specializate luând locul operatiunilor multi-specie. Cel mai mare abator din UE este fabrica Tonnies din Rheda, Germania, care are o capacitate de 7,5 mil porci anual. Celelalte 2 abatoare sunt în Danemarca si Olanda.

abatoare-carne-porc-ue

  1. Nelutu - 8-12-2010, 20:55

    Si BOII care au condus si conduc Romania au lichidat COMTIM-ul ! Ce merita acestia ?

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde