8 decembrie - 4:47 pm
În 2009 existau 13 companii care sacrificau peste 2 milioane porci anual, ceea ce reprezintă 38% din total UE. Primele 3 companii singure reprezintă 53 mil porci, adică 22% din productia totală a Uniunii. Acestea sunt concluziile unui studiu al IFIP- Institut de Porc, Franta, citat de Asociaţia Română a Cărnii (ARC).
8 decembrie - 3:31 pm
Incetul cu incetul iar se aprinde subiectul privind valorificarea iepurilor prin abatorizare. De ceva timp studiez si eu aceasta problema si o rezolvare ar fi o asociatie a crescatorilor de iepuri, grup unit nu pe urma fiecare sa faca cel trazneste capul. Piata de desfacere nu este in Romania (dar poate se reuseste in afara)….
7 decembrie - 11:09 am
Deși mai este puțin timp până la sarbătorile de iarnă, vasluienii nu se înghesuie să cumpere carne de porc, vită sau oaie. Chiar dacă în acest an prețurile sunt mai mici ca anul trecut, în magazine intră puțini oameni pentru a se aproviziona de sărbători, scrie Adevarul.
25 noiembrie - 9:57 am
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă acţiunile de sprijinire a crescătorilor de porci, a unităţilor din industria cărnii şi implicit pentru a reuşi intrarea României în comerţul intracomunitar cu carne proaspătă de porc şi produse din carne de porc, provenite de la porcii crescuţi pe teritoriul naţional.
25 noiembrie - 9:43 am
Vânzările de produse ready-meal şi semipreparate Agricola Bacău au fost mai mari cu 11% în volum în primele 9 luni ale anului, faţă de cele înregistrate în primele trei trimestre din 2009 şi cu 6% mai mari în valoare (o cifră de afaceri pe 9 luni de 12,667 mil lei).
24 noiembrie - 10:12 am
Avicarvil, membra a grupului de firme Ana si Cornel, va investi 10,7 milioane de lei intr-un proiect de energie alternativa, respectiv achizitionarea de panouri fotovoltaice, si in retehnologizarea fermelor si a celorlalte capacitati de productie.
27 octombrie - 8:25 am
Ce este clasificarea carcaselor? O descriere a caracteristicilor carcasei, legată de tranzacţiile comerciale între fermier, abator/angrosist şi vânzătorul cu amănuntul. Clasificarea carcaselor de bovine este un limbaj descriptiv al calităţii, uşor de înţeles, acelaşi în toate ţările UE, care stă la baza dialogului între producător şi abator.
27 octombrie - 12:59 am
Un om de afaceri din oraşul german Dormagen este acuzat, împreună cu şapte apropiaţi ai săi, de evaziune fiscală în cazul angajării a circa 1.000 de măcelari, majoritatea din România, prejudiciul total estimat de anchetatori fiind de 14 milioane de euro, relatează Deutsche Welle în pagina online, potrivit Mediafax.
26 octombrie - 8:32 am
În perioada 8 – 12 noiembrie, Comisia de Clasificare a Carcaselor de Porcine, Bovine si Ovine organizează un curs de clasificatori carcase de porcine, la abatorul Cocor Com din Slobozia. Taxa de participare este 1200 lei. Pentru inscrieri, vă rugăm să descărcați formularul atașat. formular_curs_clasificare_porcine
12 octombrie - 12:42 pm
Pretul carnii de porc si de pasare nu va creste, la producatori, cel putin 3-4 ani de acum incolo, acesta urmand sa fie mentinut si cu ajutorul schemei financiare care va fi acordata pentru conditii de bunastare la porc si pasare, sustine secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu.