Rase de vaci de carne: Limousine
3 mai - 11:48 amRasa Limousin este o rasă specializată pentru producţia de carne, cu o conformaţie corporală excepţională, de culoare acaju intens şi uniform pe tot corpul.
În continuare puteți citi toate articolele relevante despre rase de vaci:
Rasa Limousin este o rasă specializată pentru producţia de carne, cu o conformaţie corporală excepţională, de culoare acaju intens şi uniform pe tot corpul.
Potrivit unui protocol încheiat în luna septembrie a acestui an între autoritățile din România și din China, fermierii români vor exporta peste 500.000 de vaci.
Cererea de carne de vacă este foarte mare în Uniunea Europeană, motiv pentru care creşterea vacilor pentru carne este o afacere foarte bună, consideră ministrul agriculturii, Daniel Constantin.
Miercuri a avut loc, la Carnexpo, conferinţa intitulată „Bovina de carne – sursa valoroasa pentru schimburile comerciale cu Europa”. La eveniment au participat reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de bovine precum şi persoane din Ministerul Agriculturii şi din instituţiile aflate în subordine.
Situaţia actuală şi perspectivele creşterii bovinelor din România trebuie să ţină cont de cota de lapte alocată ţării noastre, care se poate realiza cu uşurinţă cu un efectiv mult mai mic de vaci de lapte, dar care realizează o producţie mai mare de lapte pe cap de vacă furajată. Tendinţa creşterii producţiei de lapte pe…
Rasa Limousine ste o rasă specializată pentru producţia de carne, cu o conformaţie corporală excepţională, de culoare acaju intens şi uniform pe tot corpul. Este specializată pentru producţia de carne, uşor de crescut, adaptată la toate tipurile de producţie carne: tineret alăptat, viţel înţărcat, tineret taurin sau animale adulte, care valorifică excelent iarba prin păşunat.
Numarul de lactatii (N) si media productiei de lapte (L), grasime (G) si proteina (P) pe lactatie standard, a duratei lactatiei (DL), a varstei la prima fatare (VP), a intervalului de fatare (CI) si a repausului mamar (RM) al vacilor si procentul de sange (% S), pe clase ale numarului de lactatii realizate in ferma…
Rasa Bălţata românească s-a format în nord-estul ţarii in Transilvania şi Banat în urma unui îndelung proces de încrucişare tip „absorţie”, început în anul 1860, practicat între vaci din rasa Sura de stepa şi tauri din suprarasa Simmental de diferite provenienţe.
Alimentaţia este unul dintre factorii cei mai importanţi care contribuie la realizarea producţiilor ridicate de lapte, totodată dă posibilitatea crescătorului de a evita starea de subalimentaţie sau furajarea excesivă a animalelor, amândouă situaţii fiind dăunătoare sănătăţii şi neeconomică în acelaşi timp.
O cerinţă foarte importantă a creşterii tineretului femel de reproducţie este menţinerea în permanenţă a stării de sănătate a viţelelor, deoarece numai animalele sănătoase sunt capabile să realizeze sporuri de greutate corespunzătoare, ca la atingerea vârstei optime pentru montă să aibă şi o greutate corporală corespunzătoare.