8 mai - 12:13 am
Crescătorii de porci din Ungaria sunt sprijiniți de stat atât prin subvenții cât și prin reducerea fiscalității. Astfel, începând din 2014, TVA-ul la carnea de porc ungurească a scăzut de la 27% la doar 5%.
22 aprilie - 12:38 pm
În luna ianuarie 2014, importurile de produse agroalimentare din țările CE au crescut cu 9,6% față de ianuarie 2013, însumând 276,9 milioane de euro. Totodată, au scăzut cu 20,6% importurile de alimente din țările terțe, acestea totalizând 48,4 milioane de euro.
31 martie - 1:45 pm
Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) consideră că Ministerul Agriculturii și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor abordează, anul acesta, într-o manieră profesională problema reluării exportului de porci vii din fermele comerciale româneşti. Reprezentanții asociației spun că atenţia autorităţilor române este îndreptată, în mod justificat, pe aspectele sensibile ale sistemului…
14 martie - 3:44 pm
Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) cere guvernanților să reducă TVA-ul pe piața cărnii, după modelul care a fost aplicat la pâine și la produsele de panificație.
10 iunie - 10:35 am
Comisia Europeană ar putea ridica din 2014 restricţiile impuse României în privinţa comerţului cu porci şi carne de por, susţine Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
15 mai - 11:06 am
veşti bune în industria cărnii de porc
23 martie - 11:20 am
În fiecare zi sunt sacrificate efectivele de porci din una-două ferme, crescătorii intrând în faliment, ne-a spus Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP). Potrivit domniei sale, în prezent mai funcţionează circa 80 de astfel de ferme, din cele 300 active pe piaţă anul trecut.
14 martie - 6:42 am
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, consideră că nu există nici un motiv real de creştere a preţurilor la carnea de porc, în pofida afirmaţiilor făcute de reprezentaţii Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP). Preşedintele PRCP, Gheorghe Caruz, anunţase anterior, într-o conferinţă de presă, că preţul de cost pe kilogramul de carne de porc în viu…
7 martie - 2:38 am
Preţul cărnii de porc ar putea creşte în perioada următoare din cauza majorării costurilor fermierilor, care ameninţă că vor protesta în stradă dacă nu primesc sprijin de la Guvern pentru facilitarea accesului la finanţare, reluarea exporturilor, reeşalonarea datoriilor şi taxarea inversă.
31 ianuarie - 7:12 am
Autorităţile sanitare ungare au suspendat vânzarea de hamburgeri de porc în lanţul de fast-food-uri McDonald’s, în cazul în care produsele sunt pregătite cu carne provenită din Germania, ca măsură de precauţie faţă de contaminarea cu dioxină depistată în această ţară, relatează EFE citata de Newsin. Nu este cazul şi în România!