Tăiați TVA-ul la carne și produse din carne!

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , , , ,

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) cere guvernanților să reducă TVA-ul pe piața cărnii, după modelul care a fost aplicat la pâine și la produsele de panificație.

tva-produse-din-carne

Potrivit unui comunicat al APCPR remis ziarului Agromonitor, reprezentanții asociației apreciază acţiunile de control organizate de ANPC privind verificarea extinsă a unor importante cantităţi de carne, organe şi subproduse din carne, provenite din comerţ intracomunitar şi destinate vânzării către populaţie.

Aspectele sesizate de mult timp de fermieri şi procesatori privind ignorarea normelor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor, importul fraudulos şi evazionist practicat de mai multe firme pe teritoriul României, au fost evidenţiate cu ocazia controlului.

APCPR consideră că TVA-ul de 24% a devenit un instrument extrem de eficient în crearea unor reţele de evaziune fiscală, care valorifică “la negru“ carne şi produse din carne necorespunzatoare, provenite din statele membre UE, unde TVA este foarte mic sau zero.

„Reţelele evazioniste îşi permit, prin furtul TVA, să practice preţuri incredibil de mici, atentând la siguranţa alimentară şi îngustând piaţa şi accesul consumatorilor către un produs provenit din surse sigure şi supravegheate permanent pe tot lantul de producţie. Ne dorim ca acest tip control extins să nu fie numai “o floare de primavară”, o acţiune organizaţă cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, ci să devină o practică în activitatea autorităţilor competente”, se precizează în comunicatul APCPR.

Aceștia solicită tuturor forţelor politice din Parlament, Guvernului României, să dispună măsuri urgente de protejare a fermierilor şi procesatorilor de carne, concuraţi şi eliminaţi de pe piaţa naţională prin practici ilegale facilitate de diferenţele mari dintre TVA-ul de 24% din România şi TVA foarte scăzut şi chiar zero în aproape toate celelalte state membre UE.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde