Terenuri agricole Vrancea: Interesul este încă scăzut pentru achiziția de terenuri
În județul Vrancea, primarii consideră că liberalizarea funciară nu va avea un efect important asupra pieței terenurilor agricole. Ei spun că „ce a fost de vândut s-a vândut” deja și că este greu pentru un investitor să mai obțină suprafețe compacte de teren. De asemenea, cine are câteva hectare date în arendă nu va renunța la ele, pentru că îi aduc un venit constant.
„În mare parte, cei care au avut de cumpărat, au cumpărat. Este greu achiziţionat suprafeţe compacte, pentru că sunt proprietari cu diferite suprafeţe şi într-o zonă cu 100 de oameni este imposibil să nu fie 10 împotrivă. Dacă oamenii nu au vandut acum 10 ani, nu cred că vor vinde nici acum. Poate dacă li s-ar oferi preţuri mari”, a precizat pentru Ziarul de Vrancea Costel Necula, primarul comunei Măicăneşti
Nici primarii din Vulturu nu crede că oamenii vor renunța ușor la pământ, tentați de prețurile aflate în creștere ușoară.
„Cel care îl dă în arendă nu cred că îl vinde, pentru că este singura sursă de venit. Dacă a îmbătranit şi are două hectare de teren, atunci ia 500 – 600 kg de cereale, pe care le poate da la păsări. Doar de sărăcie extremă să vandă”, spune primarul din Vulturu, Nicuşor Păcuraru, potrivit aceleiași surse.
Pe acelasi subiect:
- Vinexport Vrancea a cerut insolvența
- Liberalizarea funciară „nu mai poate fi amânată”
- Aproape 6000 de agricultori din Vrancea figurează restanțieri la CAS
- Liberalizarea funciară: Cum vor putea păstra fermierii români terenurile agricole după 2014
- Demonstrație practică: cultivarea legumelor în solarii în comuna Ploscuțeni, județul Vreancea