produse traditionale romanesti

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre produse traditionale romanesti:


publicitate

Salone del Gusto & Terra Madre, 21 October 2010 – imagini postate de comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos

29 octombrie - 9:47 am

Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dacian Ciolos a publicat, pe contul său Facebook, imagini surprinse la Salone del Gusto & Terra Madre – eveniment organizat de Slow Food săptămâna trecută, la Torino.

Dolj: Targ de produse traditionale romanesti, organizat la Craiova in acest sfarsit de saptamana

29 octombrie - 8:29 am

Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local Municipal organizează în acest sfârşit de săptămână un Târg de produse tradiţionale româneşti, un eveniment desfăşurat în premieră în Bănie. Manifestarea, la care vor participa mici producători din diferite zone ale ţării, reprezintă un proiect de promovare şi vânzare a produselor gastronomice de tradiţie. Standurile comercianţilor vor fi amplasate…

Bucuresti: Gulaş din Maramureş la Târgul Naţional al produselor tradiţionale de la Academia de Ştiinţe Agricole si Silvice, in perioada 29 – 31 octombrie 2010

29 octombrie - 6:30 am

Dupa participarea la Festivalul Gulasului din Ocna Şugatag de acum câteva săptămâni, doamna Rodica Ţiplea, cea care ne încântă, de fiecare dată, cu prăjituri de casă tradiţionale – foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac – va aduce vestitul gulaş, pentru prima oară…

Bucureşti: Piedone îi învită pe locuitorii din sectorul 4 la târgul de produse tradiţionale

22 octombrie - 8:42 am

În perioada 22 – 26 octombrie a.c., Primăria Sectorului 4 îi invită pe locuitorii Sectorului şi nu numai, la ‘Serbările Toamnei’, manifestare prilejuită de apropierea sărbătorii Sfântului Dumitru. După succesul repurtat de ‘Ziua Recoltei’, desfăşurată în perioada 1-3 octombrie, foarte mulţi cetăţeni au solicitat ca Parcul Lumea Copiilor să găzduiască din nou un târg al…

La Torino, „Târgul Ţăranului” şi producătorii săi locali prezintă produse tradiţionale româneşti la evenimentul european Salone del Gusto

21 octombrie - 1:31 pm

În perioada 21-25 octombrie 2010, la invitaţia Slow Food Italia, Asociaţia Grupul de Iniţiativă “Radu Anton Roman” prezintă „Târgul Ţăranului” în cadrul Salone del Gusto, ediţia a VIII-a, la Palasport Olimpico din Torino.

Numărul produselor alimentare tradiţionale atestate a crescut în primele trei luni cu 31%, la 130

22 aprilie - 3:42 pm

Numărul produselor alimentare tradiţionale atestate a crescut în primele trei luni cu 31% la 130, iar numărul operatorilor economici tradiţionali s-a majorat de la 28 la 35, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la solicitarea agenţiei NewsIn.

Ziarul Unirea: Blajul – „oraşul şcolilor” va fi „oraşul mierii”

26 martie - 12:01 am

Miere, faguri, vin, brânzeturi, dulciuri, dar şi alte produse tradiţionale româneşti sunt doar câteva dintre delicatesele pe care le pot găsi cei care decid să participe joi şi vineri la „Sărbătoarea Mierii” de la Blaj. Deschiderea oficială a celei de-a III-a ediţii a tradiţionalei manifestări organizate de compania Apidava, Asociaţia „Mierea Românească”, Primăria Blaj, Consiliul…

Romania Libera: Revansa taranilor gourmet. Produsele traditionale se intorc pe piete

18 martie - 1:24 am

Dupa ce anii trecuti au fost alungate din piete, pentru ca nu indeplineau normele europene, branzeturile si mezelurile traditionale au reaparut in Bucuresti printr-o adevarata retea de sibieni. Ardelenii i-au fermecat pe multi cu aura devizei „direct din curtea taranului”.

Ziua de Cluj: Târg de produse tradiţionale la Turda

15 februarie - 12:25 am

Municipiul Turda va găzdui sâmbătă o nouă serie din târgurile de produse tradiţionale care au loc în această localitate. Acestea vor avea loc în a doua sâmbătă a fiecărei luni.

Preparate eco pe masa de Revelion

31 decembrie - 1:07 am

Cârnaţii din vânat, palinca de Oaş, cozonacul şi biscuiţii cu scorţişoară sunt preferatele românilor pentru festinul de Anul Nou. Mâncarea ecologică constituie o alternativă gustoasă şi sănă­toasă la produsele tradiţionale făcute din carne de porc.

1 2 3 4

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde