La Torino, „Târgul Ţăranului” şi producătorii săi locali prezintă produse tradiţionale româneşti la evenimentul european Salone del Gusto

| Evenimente agricole | de

Etichete: , , ,

În perioada 21-25 octombrie 2010, la invitaţia Slow Food Italia, Asociaţia Grupul de Iniţiativă “Radu Anton Roman” prezintă „Târgul Ţăranului” în cadrul Salone del Gusto, ediţia a VIII-a, la Palasport Olimpico din Torino.

La această ediţie a salonului unde sunt aşteptaţi circa 150.000 de vizitatori, vor fi prezentate produse tradiţionale selectate din cadrul “Târgul Ţăranului”. Produse din carne afumate realizate de familia Oancea (Tălmăcel, judeţul Sibiu), ţuică tradiţională produsă de Emil Florescu (Cuca, judeţul Argeş), specialităţi de miere produse de Wilhelm Tartler (Hanba, judeţul Sibiu), acestea vor fi oferite vizitatorilor. Participarea la acest eveniment este o recunoaştere a susţinerii Asociaţiei pentru micii fermieri din România şi conectarea lor la pieţele locale, precum şi păstrarea reţetelor străvechi.

În paralel cu Salone del Gusto se va desfăşura şi Terra Madre, o reuniune internaţională Slow Food la care vor participa 5.000 de persoane din toată lumea pentru a discuta despre păstrarea diversităţii hranei şi va fi adoptat un Manifest în 8 puncte privind politica în domeniul hranei.

Cu o vechime de peste 3 ani, desfăşurat în Bucureşti în fiecare week-end la ARK Bursa Mărfurilor, lunar la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, „Târgul Ţăranului” este un proiect destinat susţinerii micilor producători şi realizării unui lanţ alimentar corect şi echitabil pentru producătorii de produse tradiţionale. Acest lanţ care leagă micile ferme de pieţe, va permite păstrarea vechilor reţete de produse tradiţionale, elemente de patrimoniu cultural. Din 2007 până în prezent au fost organizate 230 de întâlniri săptămânale cu fermierii, zeci de evenimente dedicate hranei şi micilor producători în cadrul „Târgului Ţăranului”.

Asociaţia Grupul de Iniţiativă „Radu Anton Roman” a derulat în cursul anului 2010 o serie de proiecte: Târgul Ţăranului/Earth Market, „La ciorbărie” în perioada martie-iunie 2010 realizat împreună cu elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, Centrul de Informare „Slow Food”, organizarea unei delegaţii la reuniunea Terra Madre Balkans 2010 (Sofia) a reprezentanţilor comunităţilor hranei din mai multe ţări balcanice.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde