Bucureşti: Piedone îi învită pe locuitorii din sectorul 4 la târgul de produse tradiţionale

| Evenimente agricole | de

Etichete: , ,

În perioada 22 – 26 octombrie a.c., Primăria Sectorului 4 îi invită pe locuitorii Sectorului şi nu numai, la ‘Serbările Toamnei’, manifestare prilejuită de apropierea sărbătorii Sfântului Dumitru. După succesul repurtat de ‘Ziua Recoltei’, desfăşurată în perioada 1-3 octombrie, foarte mulţi cetăţeni au solicitat ca Parcul Lumea Copiilor să găzduiască din nou un târg al producătorilor, în cadrul căruia să poată achiziţiona produse de sezon, proaspete, la preţuri accesibile.

Venind în întâmpinarea dorinţei cetăţenilor, dar şi în spiritul promovării obiceiurilor autentic româneşti, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dorit să reediteze tradiţia târgurilor, organizate în preajma sărbătorii Sfântului Dumitru.

Astfel, pe parcursul a 5 zile, în intervalul orar 8.00 – 20.00, cei peste 200 de producători sosiţi din nou din toate colţurile ţării, îşi vor expune produsele, pentru a reîntregi atmosfera satului de odinioară urmând a fi pregătite preparate la ceaun, pâine ţărănească, sarmale şi suc de mere 100 % natural. De asemenea, special pentru iubitorii de tradiţie, vor fi expuse obiecte de artizanat precum costume tradiţionale, ţesături şi ceramică.

Ultima zi a manifestării – 26 octombrie a.c., ziua Praznicului Sfântului Dumitru, este dedicată în mod special celor care îşi aniversează ziua onomastică, Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone invitându-i pe toţi cei care poartă numele de Dumitru, Dumitra, Dumitriţa, Demetra sau Mitică, să se bucure de ultima recoltă a toamnei şi să petreacă într-o atmosferă de ‘Sărbătoare şi Tradiţie’, alături de cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară.

Pe lângă umplerea coşului de cumpărături, cu produse precum gogonele, castraveţi, gogoşari, struguri, mere, pere, gem, miere, cozonac, brânzeturi, toţi cei prezenţi pot petrece ‘câmpeneşte’, gustând din pastramă, mici, cârnaţi şi must.

Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc vineri, 22 octombrie a.c., în Parcul Lumea Copiilor (zona Rotonda), cu începere de la orele 11.00, moment la care ne-ar face o deosebită onoare să participe într-un număr cât mai mare şi reprezentanţii Mass – Media.

 1. Denisa Chivu - 26-10-2010, 10:29

  Buna ziua,

  Laudabila initiativa dumneavoastra, dar am cateva comentarii:
  1. Sf. Dumitru se serbeaza pe 26 si 27 octombrie, deci targul ar trebui prelungit pana in 27.
  2. Poate este gresala mea ca nu urmaresc prea mult stirile la tv (sunt la serviciu), dar nu am auzit de organizarea acestui targ. Cred ca o propaganda mai mare ar trebui facuta. Sunt tot felul de afise pe strada cu anunturi din cele mai bizare. Cred ca primaria ar putea anunta cu ceva timp inainte un asemenea eveniment. Este pacat sa pierdem asemenea evenimente.

  Cu respect

  Denisa Chivu,
  Locuitor al Sectorului 4

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde