industria alimentara

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre industria alimentara:


publicitate
tva-alimente

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate

2 iulie - 8:25 am

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine ca cetăţenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente.

Studiu: Românii preferă pâinea, fructele și legumele

8 mai - 9:29 am

Un studiu al GfK România dat publicității în această săptămână arată că românii preferă alimentele proaspete, iar dintre acestea cele mai prezente în coșul de cumpărături sunt pâinea, fructele și legumele.

poza-foto-targul-alimentaria-2014

Astăzi și-a deschis porțile târgul Alimentaria 2014

31 martie - 1:22 pm

Un număr de 20 de firme românești participă, începând de luni, Târgul Internațional de Industrie Alimentară „Alimentaria 2014”, organizat la Barcelona.

pepsi

Fuziune în industria alimentară: Pepsi va prelua Mondelez, fostul Kraft Foods

19 iulie - 8:00 am

Mondelez, fostul Kraft Foods, urmează să fie preluat de concernul Pepsi, anunță presa americană. Pepsi și Mondelez, ar putea fuziona pentru a deveni cel mai mare gigant din industria alimentară, potrivit New York Times.

rasff

Rolul sistemului RASFF în siguranța alimentară europeană

11 iunie - 7:05 am

Un raport anual cu privire la Sistemul european rapid de alertă pentru alimente și furaje (RASFF) arată că aproape 50% din notificările din anul 2012 au avut ca obiect produse alimentare și furaje respinse la frontierele UE din cauza riscului pe care îl reprezintă pentru siguranța alimentară.

olanda-targ-produse-alimentare

12 producători români de alimente își promovează marfa în Olanda

28 mai - 4:04 pm

12 companii din Romania participa, in perioada 27 – 31 mai, la misiunea economica de promovare a produselor romanesti din sectorul alimentar organizata la Amsterdam (Olanda) de Ministerul Economiei, in parteneriat public privat cu Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc ( APAR).

Ungaria vrea să impoziteze alimentele nesănătoase

13 iunie - 6:59 am

Alimentele care vor fi vizate de această taxă sunt băuturile răcoritoare carbogazoase, îngheţata, ceaiurile răcoritoare, energizantele, chipsurile, snaksurile şi produse sărate, supele instant, etc. Băuturile alcoolice, hamburgerii şi semipreparatele nu vor fi taxate , scrie Vilaggazdasag, citat de Money.ro.

Cumpărătorii de acţiuni la producători de ulei sau carne sunt protejaţi de scumpirea produselor

20 mai - 11:11 am

Un mijloc de protecţie în faţa ofensivei scumpirilor produselor alimentare este achiziţia de acţiuni la producătorii de profil. Acţiunile Argus Constanţa (ulei) sau Avicola Buzău (carne de pasăre) au crescut cu peste 30% de la începutul anului.

În Republica Moldova crește industria alimentară, dar scade cea a tutunului

12 mai - 9:10 am

Întreprinderile moldovenești au fabricat, în primele două luni din acest an, producție în creștere cu aproape 11,7 la sută, față de aceeași perioadă din anul trecut, comunică Biroul Național de Statistică.

Expoziţii internaţionale dedicate industriei alimentare, în Republica Moldova

9 mai - 10:09 am

În perioada 11-15 mai 2011, în Moldova se va desfăşura cea de-a 18-a ediţie a expoziţiei internaţionale specializate de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora „Food&Drinks”, „Food Technology” şi cea de-a 16-a ediţie a expoziţiei internaţionale specializate de echipamente pentru industria alimentară „Packaging.Depot”.

1 2 3 5

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde