harghita

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre harghita:


publicitate
consultanta-mediul-rural-makis-cesar-2013

Guvernul va continua să ofere consiliere celor din mediul rural

22 octombrie - 5:41 pm

Guvernul intenţionează să aloce fonduri pentru continuarea serviciilor de orientare socio-economică pentru populaţia agricolă desfășurate în cadrul Proiectului privind „completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii”.

mana-cartofului-simptom-tratament

Cartofii din Harghita sunt afectați de mană

22 iulie - 11:50 am

Aproape întreaga suprafaţă cultivată cu cartofi din Harghita este atacată de mană, apariţia şi răspândirea bolii fiind favorizate de condiţiile meteo, cu precipitaţii abundente, urmate de temperaturi ridicate.

fructe-de-padure

Harghitenii de la Direcția Silvică se pregătesc să recolteze fructele de pădure

19 iulie - 8:57 am

Cei de la Direcția Silvică Harghita spun că anul acesta a fost unul favorabil pentru fructele de pădure. Ploile care au căzut constant au crescut producția de zmeură și afine din pădurile județului.

inundatii

Ploile torențiale au produs inundații în mai multe comune din Harghita și Dâmbovița

20 iunie - 10:05 am

Localitatea Căpâlniţa din judeţul Harghita a fost inundată în urma unei ploi torenţiale. O sută de case şi anexe gospodăreşti au fost afectate de precipaţiile care au depăşit 90 de litri pe metrul pătrat.

albine-cules-harghita-apicultura

Apicultorii din Harghita se roagă să fie bine

6 iunie - 10:05 am

Ploile și temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă în județul Harghita îi îngrijorează pe apicultori. Aceștia spun că în aceste condiții albinele nu ies la cules.

Afacere cu o fermă de râme, în Harghita

22 aprilie - 8:27 pm

Profesorul Matyas Laszlo şi-a vândut apartamentul din Miercurea Ciuc, s-a mutat la ţară, în satul Văcăreşti şi la scurt timp a reuşit să pună pe picioare o fermă mai puţin obişnuită. El produce un fertilizator organic foarte apreciat în agricultura ecologică – humusul.

Harghita: Controale pentru rezolvarea grabnica a problemelor legate de restituirea terenurilor agricole

17 iunie - 9:50 am

Prefectura Harghita a declansat o serie de controale la comisiile locale de fond funciar din judet, pentru a le determina sa accelereze procesul de restituire a terenurilor agricole sau forestiere.

Mai multe gospodării, distruse de trăsne, în Harghita

18 mai - 6:41 am

Patru grajduri cu şură, 23 de tone de fân şi mai multe căruţe au ars într-un incendiu produs de trăsnete, în localitatea harghiteană Ciucsângeorgiu. Focul a izbucnit la unul dintre grajduri şi apoi s-a extins cu repeziciune din cauza vântului. Unul dintre proprietarii grajdurilor a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de…

Pâine de 55 kg, coaptă într-un cuptor din Sfântu Gheorghe

5 mai - 2:37 pm

O brutărie din municipiul Sfântu Gheorghe a copt miercuri o pâine uriaşă, de aproximativ 55 de kilograme. Pâinea cu cartofi, preparată după o reţetă secuiască, a fost ţinută timp de aproape şase ore într-un cuptor uriaş, construit special pentru Zilele Sfântu Gheorghe.

Harghita: 35 hectare de vegetaţie, arse într-un incendiu

26 aprilie - 11:32 am

O suprafaţă de 35 de hectare de vegetaţie uscată din apropierea comunei Suseni a ars într-un incendiu provocat de un foc deschis lăsat nesupravegheat, informează Agerpres.

1 2 3 5

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde