Ploile torențiale au produs inundații în mai multe comune din Harghita și Dâmbovița

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

inundatii Localitatea Căpâlniţa din judeţul Harghita a fost inundată în urma unei ploi torenţiale. O sută de case şi anexe gospodăreşti au fost afectate de precipaţiile care au depăşit 90 de litri pe metrul pătrat.

Pe lângă cele 35 de case şi cele 65 de anexe gospodăreşti care au fost inundate, şi zece hectare de păşune au fost afectate de viitură. Şi nouă kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drumuri forestiere şi 15 poduri au fost acoperite de apă.

Şeful Centrului operaţional de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că miercuri după-amiază a plouat torenţial în munţii din apropierea comunei Căpâlniţa, cantitatea de precipaţii depăşind 90 de litri pe metrul pătrat, într-o oră.

Potrivit sursei citate, din cauza torentelor de pe versanţi s-a format o viitură pe râul Homorodul Mic, fiind inundate 35 de case, 65 de anexe gospodăreşti şi zece hectare de păşune.

Totodată, au fost afectaţi nouă kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drumuri forestiere şi 15 poduri şi podeţe din localitate.

Ploile torenţiale au afectat şi oraşul Vlăhiţa, unde au fost inundate nouă subsoluri de locuinţe şi strandul termal din oraş. Potrivit primarilor din cele două localităţi nu s-a reuşit deocamdată evaluarea pagubelor, întrucât mai există drumuri acoperite cu apă şi case la care nu s-a putut ajunge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, ieri, o atenţionare cod portocaliu de vreme severă în 19 localităţi din judeţul Harghita.

Furtunile au făcut ravagii şi în mai multe comune din Dâmboviţa. O grădiniţă din satul Ferestre, comuna Runcu, a fost la un pas să fie mistuită de flăcări, după ce un trăsnet a lovit acoperişul. Incendiul a distrus o parte din acoperiş, dar şi tavanul unei săli de clasă.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde