Guvernul va continua să ofere consiliere celor din mediul rural

| Financiar | de

Etichete: , , , , , , , , ,

consultanta-mediul-rural-makis-cesar-2013

Guvernul intenţionează să aloce fonduri pentru continuarea serviciilor de orientare socio-economică pentru populaţia agricolă desfășurate în cadrul Proiectului privind „completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii”.

Proiectul este implementat de către UMP-MAKIS/CESAR din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și are ca obiective furnizarea serviciilor de orien­tare socio-economică pentru populaţia agricolă din ju­de­ţele Galaţi, Harghita, Argeş, Călăraşi şi Teleor­man.

În limbajul caracteristic anunțurilor oficiale, cei de la MAKIS precizează că „activităţile şi mecanismele contractate vor facilita ac­­cesul la informaţie şi consiliere, pentru ca populaţia din agricultură să identifice soluţii la provocările şi pro­ble­mele de adaptare a producţiei agricole, gospodăriei, fa­miliei şi relaţiilor sociale şi economice, chiar şi a ce­lor plasate peste cadrul activităţilor uzuale din fermă. Rezultatul-cheie aşteptat este asigurarea faptului că populaţia agricolă va lua decizii bine fundamentate, re­feritoare la posibilităţile de venituri şi transferul de active, precum şi la accesarea programelor de sprijin na­ţionale şi ale Politicii Agricole Comune a UE”.

Durata acestor servicii de consiliere este estimată la 7 luni.

De asemenea, oficialii spun că organismul care va oferi consultanța va fi selectat dintr-o gamă largă de potenţiali furnizori, cum ar fi ONG-urile, organizaţiile sau firmele de consultanţă sau o asociere de firme, institute de cer­cetare, instituţii de învăţămînt, asociaţii de fermieri care să aibă sediu social sau punct de lucru legal con­stituit şi să-şi desfăşoare activitatea în judeţele Galaţi, Harghita, Argeş, Călăraşi, Teleorman. Firmei se­lec­tate i se va solicita să transmită o ofertă tehnico-finan­ciară şi va fi invitată la negocierea contractului, dacă oferta tehnică se va dovedi a fi corespunzatoare.

Expresiile de interes în limba română, însoţite de traducerea în engleză, vor fi transmise către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până pe 5 noiembrie.

Ce înseamnă practic aceste servicii de consiliere – povestea proiectului Cesar

În urmă cu doi ani, Guvernul României primea un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Banii urmau să fie utilizați pentru a oferi servicii de consiliere populației din mediul rural. De-a lungul anului trecut, au fost publicate anunțurile cu privire la selecția consultanților, a celor care aveau să ofere consiliere și instruire locuitorilor din județele și comunele selectate.

Contractele au fost atribuite iar firmele selectate au început activitatea de consiliere.

Bunăoară, la nivelul județului Galați, furnizarea serviciilor de orientare socio-economică este realizată de un consorţiu format de Terra Nostra Consulting cu sediul în Bucureşti şi Fundaţia Semnal cu sediul în comuna Ţepu, judeţul Galaţi. Cei doi parteneri au desfășurat până la jumătatea acestui an activităţi de consiliere conform obiectivului specific al proiectului sub egida unui Centru de Consiliere Rurală în sediul din str. Ion Petrovici, nr. 1, et. 2, Tecuci, judeţul Galaţi (clădirea Semnal).

Guvernul a prelungit acordul de împrumut până în iunie 2014

Guvernul a aprobat în ședința din 16 octombrie un amendament la Acordul de împrumut (Proiect privind completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 28 decembrie 2007.

Prin amendamentul adoptat luna aceasta se extinde cu un an, până la 30 iunie 2014, data limită de tragere a împrumutului din titlu. Guvernul precizează că amendamentul aprobat nu se majorează obligaţiile României faţă de BIRD şi nu determină noi condiţionalităţi economice faţă de cele convenite iniţial.


Datele privind atribuirea contractelor sunt centralizate mai jos.

doc rezultate_SEGP_CQ_part1
doc rezultate_SEGP_CQ_part2

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde