România ar putea relua exporturile de carne de porc în UE din toamna acestui an
15 mai - 11:06 amveşti bune în industria cărnii de porc
În continuare puteți citi toate articolele relevante despre patronatul roman al carnii de porc:
veşti bune în industria cărnii de porc
În fiecare zi sunt sacrificate efectivele de porci din una-două ferme, crescătorii intrând în faliment, ne-a spus Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP). Potrivit domniei sale, în prezent mai funcţionează circa 80 de astfel de ferme, din cele 300 active pe piaţă anul trecut.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, consideră că nu există nici un motiv real de creştere a preţurilor la carnea de porc, în pofida afirmaţiilor făcute de reprezentaţii Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP). Preşedintele PRCP, Gheorghe Caruz, anunţase anterior, într-o conferinţă de presă, că preţul de cost pe kilogramul de carne de porc în viu…
În ultimele trei săptămâni carnea de porc din import s-a ieftinit de la 1,5 euro pe kilogram carcasă la 1,12 euro. Ieftinirea a avut loc datorită preţului de dumping stabilit de producătorii germani care au micşorat preţurile din momentul în care s-a anunţat că în această ţară s-a depistat carne de porc contaminată cu dioxină.
Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai anul acesta, a anuntat, marti, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, in urma discutiilor cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate.
Patronatul Roman la Carnii de porc ar trebui sa intretina o campanie de durata prin care sa explice consumatorilor romani ca in timp ce in Romania porcii sunt inca hraniti exclusiv cu cereale (orz, grau, porumb srot de soia si floarea soarelui) in europa acest componente sunt tot mai mult inlocuite de tot felul de…
Crescătorii de porci susţin că este posibil ca în România să fi ajuns carne de porc din Germania contaminată cu dioxină, un produs cancerigen, şi cer interzicerea importurilor din această ţară, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Caruz, preşedintele patronatului din domeniu.
Recolta anului 2010 a adus la nivel mondial o crestere exponentiala a pretului cerealelor, pret ce a ajuns la nivelul anului 2008. Marii producatori dar si consumatori precum China, Rusia, India au importat cantitati semnificative de cereale determinand astfel un dezechilibru in aprovizionarea cu materii prime a altor tari.
Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, omul de afaceri brăilean Gheorghe Caruz, a declarat luni pentru AGERPRES că anul acesta în toată ţara s-au închis peste 200 de ferme de creştere a porcilor, deoarece România nu a mai primit subvenţie la carnea de porc şi nici avizul Comisiei Europene pentru reluarea exporturilor de carne…
Anual, după fiecare recoltă agricolă, procesatorii ies la rampă cu anunţuri privind majorarea preţurilor la produsele alimentare. Uleiul, pâinea şi carnea de porc vor fi mai scumpe din această toamnă, producătorii invocând motive precum anul agricol slab, cotaţiile bursiere sau seceta din Rusia.