cultura piersicului

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre cultura piersicului:


publicitate

Cultivarea piersicului. Soiuri de piersic, pavii si nectarine

1 februarie - 4:48 am

Deşi relativ recentă, cultura piersicului a luat amploare mare în ţara noastră datorită calităţii deosebite a fructelor, compoziţiei lor chimice foarte complexe şi a producţiilor mari care se pot obţine, fără eforturi foarte mari. Piersicul este o specie puţin adaptată la condiţiilor noastre climatice, suferă iarna de pe urma gerului, dar poate asigura producţii constante…

Tratamente fitosanitare în livezi la prun, cireş, vişin şi piersic

27 mai - 5:02 pm

Pentru combaterea viespei cu fierastrau a prunului (Hoplocampa), viespei samburilor de prun (Eurytoma), pentru combaterea bolilor monilioza, patarea rosie a frunzelor de prun (Polystigma), se recomanda executarea tratamentului chimic de siguranta postfloral. Acesta se executa cand 10-15% din flori au inceput sa-si scuture petalele.

POMICULTURA: Livada de piersici din mijlocul deşertului românesc

4 mai - 9:11 am

Deşertificarea din sudul ţării este văzută ca un mare minus, atât de specialiştii din România, cât şi de cei din Europa. Ea poate fi întoarsă însă în favoarea noastră. Ne-am obişnuit să plângem că odată cu marile călduri vine şi deşertificarea zonei de sud a ţării, care este şi cea mai productivă din punct de…

Cultura piersicului

13 septembrie - 9:22 am

Sub raportul valorii economice, piersicul deţine pe plan mondial locul al doilea (după măr) între speciile pomicole cu frunze căzătoare. Având vigoare redusă, el se pretează foarte bine pentru sistemele moderne de cultură (intensiv, superintensiv). În ceea ce priveşte rentabilitatea, cultura piersicului ocupă unul din primele locuri în pomicultură. Piersicile conţin 5-13% zaharuri, 0,3-1,4% acizi,…

Pomicultura: fisa tehnologica cultivarea piersicului (2008)

30 ianuarie - 7:37 pm

Fisa tehnologica: PIERSIC. Cultivarea piersicului, rentabilitatea infiintarii plantatiilor de piersic, zonarea culturii de piersic, calcul economic productia de piersici.

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde