1 februarie - 4:48 am
Deşi relativ recentă, cultura piersicului a luat amploare mare în ţara noastră datorită calităţii deosebite a fructelor, compoziţiei lor chimice foarte complexe şi a producţiilor mari care se pot obţine, fără eforturi foarte mari. Piersicul este o specie puţin adaptată la condiţiilor noastre climatice, suferă iarna de pe urma gerului, dar poate asigura producţii constante…
27 mai - 5:02 pm
Pentru combaterea viespei cu fierastrau a prunului (Hoplocampa), viespei samburilor de prun (Eurytoma), pentru combaterea bolilor monilioza, patarea rosie a frunzelor de prun (Polystigma), se recomanda executarea tratamentului chimic de siguranta postfloral. Acesta se executa cand 10-15% din flori au inceput sa-si scuture petalele.
4 mai - 9:11 am
Deşertificarea din sudul ţării este văzută ca un mare minus, atât de specialiştii din România, cât şi de cei din Europa. Ea poate fi întoarsă însă în favoarea noastră. Ne-am obişnuit să plângem că odată cu marile călduri vine şi deşertificarea zonei de sud a ţării, care este şi cea mai productivă din punct de…
13 septembrie - 9:22 am
Sub raportul valorii economice, piersicul deţine pe plan mondial locul al doilea (după măr) între speciile pomicole cu frunze căzătoare. Având vigoare redusă, el se pretează foarte bine pentru sistemele moderne de cultură (intensiv, superintensiv). În ceea ce priveşte rentabilitatea, cultura piersicului ocupă unul din primele locuri în pomicultură. Piersicile conţin 5-13% zaharuri, 0,3-1,4% acizi,…
30 ianuarie - 7:37 pm
Fisa tehnologica: PIERSIC. Cultivarea piersicului, rentabilitatea infiintarii plantatiilor de piersic, zonarea culturii de piersic, calcul economic productia de piersici.