Agricultura ecologică: Metode agrotehnice de protecție a culturilor bio
6 iunie - 12:56 amMetodele agrotehnice de protecţie a culturilor sunt cele mai importante pentru combaterea buruienilor în agricultura ecologică.
În continuare puteți citi toate articolele relevante despre agricultura ecologica:
Metodele agrotehnice de protecţie a culturilor sunt cele mai importante pentru combaterea buruienilor în agricultura ecologică.
Reacționând la noua propunere a Comisiei Europene privind producția și etichetarea ecologice, Copa-Cogeca a subliniat că acestea trebuie să țină cont de succesul actualei legislații UE, permițând continua dezvoltare a producției ecologice europene.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, marți, o nouă variantă a proiectului de Ordin pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecţie şi certificare în agricultura ecologică, care abrogă Ordinul nr. 181 din 16 august 2012 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecţie şi certificare în agricultura ecologică.
Luna viitoare are loc primul curs autorizat de specializare si perfectionare destinat fermierilor si producatorilor care activeaza in sectorul agriculturii ecologice.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică se pot depune până la 29 noiembrie 2013.
Reprezentanți ai producătorilor din agricultura ecologică, ai Ministerului Agriculturii și ai firmelor de certificare ecologică au discutat, vineri, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de ordin privind modificarea Anexei 8 a Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 181/2012 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecţie şi certificare în agricultura ecologică.
Hotărârea Guvernului nr. 131/2013 pentru stabilirea măsurilor şi sancţiunilor necesare în vederea respectării prevederilor Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91, publicată în Monitorul Oficial nr. 194 din 5 aprilie 2013 (M.Of. 194/2013).
În data de 29 aprilie 2013 la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc o întâlnire cu operatorii din agricultura ecologică, la care au participat secretarii de stat Achim Irimescu şi Daniel Botănoiu, asistaţi de specialişti ai direcţiilor de tehnice din MADR şi reprezentanţi ai BioRomânia.
Extractul de urzică obţinut „la rece” este o soluţie obţinută din macerarea plantelor verzi mărunţite în apă, vreme de 12-24 de ore. Ulterior, zeama se strecoară iar materialul vegetal rămas se stoarce foarte bine. Se obţine astfel un preparat simplu, rapid şi eficient pentru tratamentul preventiv al plantelor de cultură împotriva unor boli şi dăunători.