tratamente fitosanitare in livezi

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre tratamente fitosanitare in livezi:


publicitate

Lucrări de îngrijire la gutui

18 aprilie - 7:39 am

În această perioadă, în sudul ţării sunt înflorite speciile de sâmburoase precum vişinii, zarzării, cireşii de mai, prunii. Au început să înflorească şi merii, perii, şi se pregătesc gutuii, pomii fructiferi care înfloresc cel mai târziu şi vor încheia sezonul, scrie bioproduct.ro.

Unitatea Fitosanitara Arges: Recomandari privind tratamentele de iarna in pomicultura

9 decembrie - 12:13 am

Pentru toate speciile pomicole – in perioada de repaus vegetativ, respectiv de la caderea a 90% din frunze si pana la „umflarea”a 1-5% muguri floriferi recomandam aplicarea masurilor de igiena culturala si efectuarea tratamentelor chimice de iarna.

Unitatea Fitosanitară Maramureş: Nu depăşiţi dozajul la pesticide!

21 iunie - 9:16 am

Pomicultorii din Maramures au facut abuz de tratamente cu pesticide, ceea ce a determinat scaderea vigurozitatii pomilor. Valer Vele, directorul Unitatii Fitosanitare Maramures, le recomanda fermierilor sa respecte dozele de substante indicate prin buletinele de avertizare. Cei care au neclaritati sunt asteptati la sediul institutiei pentru lamuriri.

Fermieri, incepeti tratamentele fitosanitare la pomi fructiferi, vita de vie si legume

15 iunie - 8:29 am

In aceasta perioada specialistii recomanda efectuarea unor tratamente in pomicultura, viticultura si legumicultura. Astfel, la MĂR – se vor aplica două tratamente pentru combaterea rapănului, făinării, moniliozei, bolilor de scoarţă, păduchelui din San-Jose (G1), păduchelui lânos, acarieni, afide, insecte defoliatoare şi minatoare astfel.

Tratamente fitosanitare în livezi la prun, cireş, vişin şi piersic

27 mai - 5:02 pm

Pentru combaterea viespei cu fierastrau a prunului (Hoplocampa), viespei samburilor de prun (Eurytoma), pentru combaterea bolilor monilioza, patarea rosie a frunzelor de prun (Polystigma), se recomanda executarea tratamentului chimic de siguranta postfloral. Acesta se executa cand 10-15% din flori au inceput sa-si scuture petalele.

Fungicid prietenos cu mediul, brevetat în Republica Moldova

19 mai - 11:03 am

Viticultorii şi pomicultorii din Moldova vor putea utiliza în premieră preparatul autohton Cuprostar 46 SC pentru protecţia plantelor de boli. Fungicidul a fost testat cu succes şi este produs de întreprinderea de stat „Izomer” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

În atenţia apicultorilor: tratamente fitosanitare cu insecticid, lângă Aiud, luaţi măsuri de protecţie

2 mai - 10:56 am

Luni, 3 mai 2010, SCDVV Blaj, Pepiniera Aiud, execută tratamente fitosanitare în parcela „Livadă” din trupul „Tinod”, ca urmare deţinătorii de stupi de albine sunt atenţionaţi să ia măsurile care se impun. Societatea a precizat faptul că sunt vizaţi toţi apicultorii care deţin stupi pe o rază de 3 km de la locul unde se…

Avertizari fitosanitare in judetul Alba. Speciile afectate: prun, cais, ceapa, usturoi, rapita

23 aprilie - 11:00 am

Unitatea fitosanitara din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Alba a emis, la inceputul acestei saptamani, un buletin de avertizare privind aparitia si dezvoltarea unor daunatori si boli care afecteaza mai multe specii pomicole si legumicole. Astfel, se arata in buletinul de avertizare, conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia viespei negre…

Avertizare fitosanitara in judetul Ilfov: omizile defoliatoare pot provoca pagube in plantatiile pomicole

16 aprilie - 3:14 am

Conditiile climatice din ultima perioadă au favorizat aparitia si dezvoltarea omizilor defoliatoare (Ponte hibernante) care pot cauza pierderi importante la plantatiile de cires si visin, avertizeaza specialistii unitatii fitosanitare Ilfov, consultati de agromonitor.ro/arhiva Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului nr. 1 numai pe parcele unde s-au realizat următoarele conditii: rezerva biologica > 15%…

Pomicultura: Avertizare fitosanitara pentru pomicultori, in Maramures

6 iulie - 7:58 am

Condiţiile climatice din ultimele zile au favorizat apariţia şi dezvoltarea dăunătorilor şi bolilor în livezi. Este vorba despre viermele merelor, păduchele din San Jose, păduchele lânos, insecte defoliatoare, afide, acarieni, rapăn, făinare, monilioza, alţi patogeni bacterieni şi micotici, care pot cauza pierderi importante în plantaţiile de măr, avertizează specialiştii Unităţii Fitosanitare Maramureş, citaţi de agromonitor.ro/arhiva…

1 2

Abonamente stiri medicale Medic24
FORUM

20.11.2024 - 9:29
Vid spune: Am cativa meri nealtoiti, care produc fructe verzi - galbui, foarte bune, de marime medie si se coc in primele zile de august. Sunt foarte, foarte productivi , producand circa 50 kg /pom matur , insa neajunsul este ca rodesc o data la 2 ani, deoarece din cauza rodului excesiv nu reuseste sa produca lastari de rod pentru anul urmator. Ce se va intampla daca acei meri ii folosesc ca portaltoi??? Pomul altoit rezultat va produce in fiecare an?? De ce ?? raspunde

12.08.2024 - 5:34
Oprea Ana spune: Doresc un număr de tel de la prelucrare mere Băcia raspunde

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde