mures

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre mures:


publicitate
gandac paros adult

Dăunători pomi fructiferi: 5 metode pentru a scăpa de gândacul păros (Epicometis hirta)

23 aprilie - 11:44 am

Gândacul păros (Epicometis hirta) este un dăunător care pune probleme mari în livezile de pomi fructiferi. Iată cinci metode utilizate de cultivatorii din România pentru îndepărtarea gândacului păros.

impaduriri-taureni-mures

Mureș: Campanie de împădurire în comuna Tăureni

2 aprilie - 1:05 pm

Sâmbătă, 5 aprilie, la Tăureni are loc o nouă acțiune de plantare, în cadrul proiectului bazat pe voluntariat ‘Plantăm fapte bune în România!’.

padure-restituiri-paduri

Statul a recuperat aproape 30.000 de hectare de păduri retrocedate ilegal

10 iunie - 10:47 am

Romsilva a recuperat în acest an peste 27.000 de hectare de pădure retrocedate ilegal, această suprafaţă urmând să treacă în fondul forestier naţional, potrivit directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Adam Crăciunescu.

Amenzi pentru pescuit ilegal pe Râul Mureş

28 aprilie - 9:59 am

Având în vedere perioada de prohibiţie la pescuit, stabilită anul acesta din data de 4 aprilie, au fost intensificate şi activităţile de patrulare pe Râul Mureş din Parcul Natural Lunca Mureşului. Alături de angajaţii ariei naturale protejate, la acţiuni au participat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Asociaţiei Pescarilor Sportivi din Arad.

Prima plantaţie de rubarbă din Mureş

27 aprilie - 10:47 am

Gemul de rubarbă produs în Transilvania, mai precis la Saschiz, în Mureş, este gustat şi recunoscut în întreaga Europă. Sociologul Mircea Munteanu s-a gândit însă că rubarba ar putea fi exploatată şi în mod organizat în plantaţii bine organizate şi, prin urmare, în această primăvară a adus tocmai de la Hamburg 2.000 de bucăţi de…

Traficant de pomi fructiferi, depistat de politistii locali

6 aprilie - 9:26 am

Un barbat din judetul Mures a fost sanctionat cu o amenda in valoare de 1250 de lei pentru ca a scos la vanzare pe domeniul public pomi fructiferi pentru care nu avea acte de provenienta si nu avea nici autorizatie de vanzare, eliberata conform legii.

Mures: Depasiri ale concentratiei de amoniac, in Targu Mures

31 martie - 5:11 am

In urma a 336 de masuratori efectuate in perioada 22-28 martie, pe strada Gheorghe Doja din Targu Mures, unitatea mobila din dotarea Agentiei pentru Protectia Mediului Mures a inregistrat 20 de depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac in aer, se arata intr-un comunicat al APM Mures.

Mures: Semirezervatii pentru cerbi carpatini si ursi bruni, la Targu Mures

25 martie - 10:19 am

Primaria Targu Mures va amenaja, la Gradina Zoologica, semirezervatii pentru cerbi carpatini si ursi bruni, in baza adoptarii noului concept european privind protejarea speciilor autohtone, dupa castigarea unui proiect in valoare de patru milioa­ne de euro.

Mureş: Presiunea investitorilor străini care cumpără terenuri în Mureş reaprinde interesul localnicilor pentru agricultură

24 martie - 10:15 am

Presiunea investitorilor străini care au început să cumpere prin intermediari suprafeţe de teren agricol însemnate, a redeschis interesul mureşenilor pentru agricultură, suprafeţele rămase nelucrate reducându-se simţitor, a declarat presei marţi (22 martie 2011) Liviu Timar, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş.

Mures: Producatorii agricoli nu isi pot recupera investitiile fara productii foarte mari

23 martie - 9:34 am

Dublarea pretului ingrasamintelor chimice si majorarea pretului motorinei vor genera investitii suplimentare de peste 500 de lei la hectar, astfel incat producatorii agricoli ar trebui sa obtina productii mai mari cu 700-800 kg/ha pentru a nu iesi in pierdere, a declarat presei, ieri, Liviu Timar, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Mures.

1 2 3 5

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde