18 octombrie - 4:08 pm
Pâinea este un aliment de bază în dieta românilor, de aceea este foarte important să consumăm un produs sănătos, cum este pâinea de secară, care reduce colesterolul, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES, de specialişti în cardiologie.
7 octombrie - 8:21 am
Secara este a doua cereală planificabilă după grâu şi se cultivă în zonele mai puţin favorabile pentru cultura grâului, precum soluri acide sau nisipoase, climă rece şi umedă. Făina de secara folosită la prepararea pâinii, asigură hrana pentru o bună parte a populaţiei globului. În hrana animalelor, secara se foloseşte în amestec cu mazărichea sau…
25 noiembrie - 10:34 am
Peste două milioane hectare au fost însămânţate cu grâu şi secară, până la data de 18 noiembrie 2008, din totalul celor 2,858 milioane hectare arate pentru însămânţările de toamnă, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.