Târg de produse tradiționale în curtea Ministerului Agriculturii
În perioada 19 – 20 iulie 2014 curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg al producătorilor de produse tradiționale și ecologice.
Evenimentul își propune să prezinte obiceiuri și să promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele României, dar în mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea “Moldova lui Ștefan în București, obiceiuri și tradiții strămoșești!”. Astfel, au confirmat prezența la această ediție producători din Galați, Vrancea, Bacău, Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui. Pe lângă cei din zona Moldovei, vor mai fi prezenți și producători din județele Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova, Dâmbovița.
Astfel, printre produsele care se vor regăsi la târgul din 19 și 20 iulie amintim: legume și fructe de sezon: dovlecei, roșii, castraveți, ardei, ceapă, păstăi, verdețuri, vinete, caise, piersici, pepeni, vișine; Magiun de Prune Topoloveni, precum și toată gama ”Topoloveana” – dulceață de afine, caise, căpșuni, cătină, cireșe negre, coacăze, vișine, precum și zacusca de ciuperci și vinete; produse din carne și lapte din regiunea Covurluiului; păstrăv afumat în cobză de brad Doftana; produse din carne din zona Pleșcoi; pâine tradițională bătută pe vatră din Ardeal; brânzeturi de la Bran; miere; brânzeturi și produse lactate din zona Vlăsinești, județul Botoșani.
De asemenea, se vor regăsi produse lactate proaspete și din carne din comuna Șipote, județul Iași, – cârnați tradiționali de Șipote, lapte bătut, cașcaval Șipote, brânză de vaci – dar și din alte zone ale Iașiului: salam de casă de Dancu, pastramă de vită de Dancu, cotlet de porc afumat, pastrama de porc afumată de Dancu, etc. Din județul Bacău vor fi aduse următoarele produse: sirop din mugur de brad, borș de putină, dulceața de zmeură, dulceață de afine, dulceața de mure, dulceața de căpșuni, zacuscă. Faimoasele plăcinte moldovenești ”poale-n brâu”, din Botoșani vor întregi, de asemenea, tabloul unui colț din îndrăgita Moldovă, chiar în centrul capitalei.
Obiecte tradiționale din lemn, prelucrate manual vor fi realizate de pricepuți meșteri populari și vor fi prezentate la această ediție a târgului.
Pe acelasi subiect:
- București: A început amenajarea piețelor pentru desfacerea pepenilor din recolta 2014
- O nouă stație de compostare construită în Sibiu va produce anual 6.500 de tone de compost
- Sibiu: Festivalul „Bujorul de munte” se desfășoară în perioada 5-6 iulie
- București: Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel are loc între 27 și 29 iunie
- Târg de vară la Ministerul Agriculturii