Târg de produse tradiționale în curtea Ministerului Agriculturii

| Eco | de

Etichete: , , , , , , , , , , ,

În perioada 19 – 20 iulie 2014 curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg al producătorilor de produse tradiționale și ecologice.

Evenimentul își propune să prezinte obiceiuri și să promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele României, dar în mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea “Moldova lui Ștefan în București, obiceiuri și tradiții strămoșești!”. Astfel, au confirmat prezența la această ediție producători din Galați, Vrancea, Bacău, Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui. Pe lângă cei din zona Moldovei, vor mai fi prezenți și producători din județele Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova, Dâmbovița.

Astfel, printre produsele care se vor regăsi la târgul din 19 și 20 iulie amintim: legume și fructe de sezon: dovlecei, roșii, castraveți, ardei, ceapă, păstăi, verdețuri, vinete, caise, piersici, pepeni, vișine; Magiun de Prune Topoloveni, precum și toată gama ”Topoloveana” – dulceață de afine, caise, căpșuni, cătină, cireșe negre, coacăze, vișine, precum și zacusca de ciuperci și vinete; produse din carne și lapte din regiunea Covurluiului; păstrăv afumat în cobză de brad Doftana; produse din carne din zona Pleșcoi; pâine tradițională bătută pe vatră din Ardeal; brânzeturi de la Bran; miere; brânzeturi și produse lactate din zona Vlăsinești, județul Botoșani.

De asemenea, se vor regăsi produse lactate proaspete și din carne din comuna Șipote, județul Iași, – cârnați tradiționali de Șipote, lapte bătut, cașcaval Șipote, brânză de vaci – dar și din alte zone ale Iașiului: salam de casă de Dancu, pastramă de vită de Dancu, cotlet de porc afumat, pastrama de porc afumată de Dancu, etc. Din județul Bacău vor fi aduse următoarele produse: sirop din mugur de brad, borș de putină, dulceața de zmeură, dulceață de afine, dulceața de mure, dulceața de căpșuni, zacuscă. Faimoasele plăcinte moldovenești ”poale-n brâu”, din Botoșani vor întregi, de asemenea, tabloul unui colț din îndrăgita Moldovă, chiar în centrul capitalei.

Obiecte tradiționale din lemn, prelucrate manual vor fi realizate de pricepuți meșteri populari și vor fi prezentate la această ediție a târgului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde