Scad cu o treime vanzarile de carne de porc. Isteria dioxinei face ravagii in industria carnii

| Actualitate | de

Etichete: , , , ,

Vânzările la carne de porc au început să scadă de când s-a anunţat că şi în România a ajuns carne de porc contaminată cu dioxină din Irlanda.

Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Sorin Minea a precizat că în perioada următoare scăderea ar putea să ajungă până la 30% , informează NewsIn.

„De când România a fost informată că a realizat importuri de carne contaminată cu dioxină, vânzările la carne au început să meargă din ce în ce mai prost şi se aşteaptă să scadă în continuare”, a spus Minea.

Potrivit acestuia, firmele au început deja să pună afişe în vitrine prin care menţionează ţara de provenienţă a produselor din carne din incinta magazinului.

În privinţa celor 99 de tone de preparate din carne infestată cu dioxină din Irlanda ce nu au fost încă sechestrate, Minea a explicat că, potrivit faptului că în România se consumă de la 1.500 tone la 1.800 tone de carne pe zi, această carne ar putea să nu se mai afle pe piaţă, fiind deja consumată.

Producătorii români de carne de porc cer ca în magazine să fie afişată ţara din care provine carnea, astfel încât consumatorul să ştie ce cumpără, declara directorul executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc, Stanca Tudor.

În România au ajuns în total 133,6 tone de carne din Irlanda, dintre care 3,6 tone via Belgia, 70 de tone via Ungaria, 40 de tone pe relaţia Franţa, iar dimineaţă conform unei notificări de la Comisia Europeană au fost anunţate încă 20 de tone intrate în România prin Italia.

Numai 34 de tone de carne au fost puse sub sechestru din carnea de porc din Irlanda, contaminată cu dioxină, în timp ce peste 99 de tone au fost identificate, nefiind găsite până în prezent.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde