Timiş: Administrator de societate comercială, cercetat pentru evaziune fiscală în sectorul cerealier

| Regional | de

Etichete: , ,

Administratorul unei societăţi comerciale din Timişoara este suspectat că întocmit în fals documente din care a rezultat achiziţionarea a peste 4.800 de tone de cereale pentru denaturarea cheltuielilor şi a rezultatelor financiare care se reflectă în bilanţ.

În urma investigaţiilor efectutate de poliţiştii de investigare a fraudelor Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual la legea contabilităţii şi evaziune fiscală faţă B.D.I., de 40 de ani, din Timişoara.

Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Timişoara, este suspectat că, în perioada iunie-iulie 2008 a întocmit în fals 27 de borderouri de achiziţie de cereale (grâu, orz, rapiţă) pentru 4.869,93 tone, de la 15 persoane fizice care susţin că nu au vândut cantităţile de cereale către acesta.

Astfel, prin evidenţierea în contabilitate a cheltuielilor ce nu au la bază operaţiuni reale şi prin efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte în contabilitate, administratorul a urmărit denaturarea cheltuielilor şi a rezultatelor financiare care se reflectă in bilanţ.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi stabilirea prejudiciului cauzat prin neplata T.V.A. şi impozit pe profit.

Cercetările continuă faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infarcţiunilor de evaziune fiscală şi fals intelectual.

  1. anca - 26-10-2010, 10:45

    in acest caz vina reala o POARTA legislatia ineficienta privind regimul obligatoriu de desfasurarare a controalelor anual nu o data la 5 ani, dar de ce credeti ca nu se DORESTE acest LUCRU? ca omul sa poata cotiza la negru si sa se PRESCRIE faptele penale de fals si uz de fals, in OLANDA se verifica in primavara anulul precedent si daca are taxe de platit nu primeste dreptul de asi desfasura activitatatea pana nu plateste totul la zi….IN ROMANIA niciodata pentru ca traim din HOTIE fiscala adica 60% traiesc cu banii la negru neimpozitatii si unggg prin mita si spaga tot sistemul BUGETAR, inclusiv profesiile liberale incaseaza in mana atat si pe acte mai PUTIN ce vreti de la bietii INCULTI atunci?

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde