Prețul ouălor 2014: cât costă ouăle în perioada sărbătorilor de Paști
Luni dimineață, în piața Obor din Capitală prețul ouălor varia între 50 de bani și 80 de bani bucata, în funcție de calitate și mărime.
Potrivit reprezentanților industriei avicole din România, prețul la poarta fermei pleacă de la 25 de bani bucata.
În luna aprilie, vânzările de ouă cresc cu 50% în perioada Sărbătorilor Pascale, până la la 150 -160 de milioane de bucăți.
Anul trecut, la poarta fermei un ou se vindea cu 18 bani, preț care nu acoperea costul de producție, potrivit lui Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).
Pe acelasi subiect:
- Avicultură: Normele de clasificare a ouălor în România
- Ghidul cumpărătorului avizat: cum alegem ouăle de Paşti?
- Deşi s-au ieftinit la poarta fermei, ouăle sunt mai scumpe în magazine
- Cu doar trei producători, Aradul oferă cumpărătorilor cel mai mic preţ la ouă din România
- Paşte 2011: Miei mai scumpi, ouă mai ieftine