Piata carnii de pasare: 8% rata de crestere pana in 2015, la nivelul Uniunii Europene
Carnea de pasare este categoria care se extinde cel mai repede si se pare ca acest fapt nu se va schimba in perioada urmatoare, scrie Modern Buyer. Luca Cerani, Vicepresedinte Vanzari&Marketing la Cryovac Food Solutions – Emea, prognozeaza ca, la nivel european, rata de crestere a productiei europene de carne de pasare va fi de 8% pana in 2015.
“Putine industrii se bucura de o astfel de crestere rapida,” a mentionat acesta. Consumul este preconizat a creste cu 9% in UE, de la o medie de 22,2 kg pe cap de locuitor in 2008. Si inca mai exista posibilitatea de crestere: brazilienii consuma 39,9 kg pui pe an pe cap de locuitor.
Totusi, producatorii de carne de pasare se confrunta cu presiuni legate de pret si cu o concurenta acerba. “Concurenta dumneavoastra este pestele de crescatorie. Intre timp, se estimeaza ca vor creste costurile de alimentare – grau, soia. In acest context, provocarea pentru producatori si retaileri este de a diferentia si conferi valoare unui tip de carne care continua sa fie perceput ca un produs cu valoare scazuta”, a subliniat Luca Cerani participantilor la ultimul eveniment dedicat carnii de pasare ce a avut loc in luna iunie la Paris.
Citeste integral in Modern Buyer
Pe acelasi subiect:
- Românii preferă carnea de pui, spun cei de la Transavia
- Micul românesc, promovat printr-un protocol încheiat între mai multe instituții
- Se vinde Smithfield! Iată numele companiei care va prelua gigantul din industria cărnii
- Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5% în mai 2011; producţia de carne a fost în scădere
- Industria carnii: Caroli Foods isi inchide fabrica din Tulcea