Cine este fondul de investiții care a cumpărat 6000 de hectare în Botoșani

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , , , , , , , , ,

Deși legea vânzării terenurilor agricole a intrat în vigoare și, teoretic, orice cetățean al Uniunii Europene poate achiziționa teren arabil în România, cele mai importante tranzacții din acest an au fost efectuate până la această dată prin preluarea pachetului majoritar al unor companii românești care lucrează suprafețe importante.

terenuri-agricole-straini

După ce la începutul lunii aprilie Agrinatura, firmă controlată de britanicii de la Spearhead, a preluat două companii din județul Teleorman, crescând astfel suprafața de teren agricol controlată la peste 17.000 hectare, americanii de la Anholt Investment au plătit 11 milioane de euro pentru achiziția companiilor Agraria Nord şi Arland din judeţul Botoşani, care exploatau cumulat 6.000 de hectare de teren arabil.

Potrivit informațiilor publicate de Ziarul Financiar, Agraria Nord, care exploata circa 5.000 de hectare, a fost pre­luată de la milionarul austriac Gerald Schweighofer, iar Arland Răchiți a fost cedată de compania daneză Arland Invest APS.

Fondul de investiţii a plătit, în medie, 1.800 de euro pentru fiecare hectar din cele două ferme (teren comasat).

Cine sunt fermele preluate – Agraria Nord și Arland

Potrivit presei regionale, în topul fermelor botoșănene se află societatea comercială Agraria Nord din Rădăuţi (Suceava). Ferma deţine în județul Botoşani, în special în comunele de pe lunca Siretului, nu mai puţin de 5.000 de hectare de teren. Această societate este deţinătoarea terenurilor aflate în litigiu la Vârfu Câmpului, ele generând răscoala ţăranilor din Hânţeşti- Suceava.

„Ară numai dacă trec peste trupurile noastre. Să ne omoare, să facă o groapă comună şi să ne îngroape acolo, pe pământul nostru”, urla din toţi rărunchii o femeie. Nu erau vorbe goale, peste o sută de oameni pornindu-se spre terenul agricol, hotărâţi să oprească lucrările de arătură. La podul de peste râul Siret, care delimitează ieşirea din Hânţeşti spre Bucecea, ţăranii au întâmpinat primele forţe de ordine. Nebunia s-a declanşat în momentul în care un oficial la primăriei locale i-a anunţat că vor primi teren în altă parte. (Monitorul de Suceava)

La rândul său, compania Arland Răchiți se află în topul cultivatorilor de cereale din județ. În 2010, compania lucra 2.896 de hectare.

Cine este fondul de investiții Anholt

Joe Massoud, general manager Anholt

Joe Massoud, general manager Anholt

Rudolph Krediet, partener în cadrul fondului american de investiții Anholt Investment, consideră că „România este o destinație interesantă pentru investiții”, punctând în declarația sa publicată pe pagina companiei oportunitățile comerciale și calitatea terenurilor agricole.

Acesta a declarat că „vom continua să ne dezvoltăm în România”.

La rândul său, Joe Massoud, manager al Anholt, a declarat că „achiziționăm terenuri agricole din 2007” și că „ne vom concentra pe acest tip de investiții”.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde