Speriaţi de E.Coli sau bucuroşi de reducerea preţurilor?
Părerile fălticenenilor în ceea ce priveşte riscul de a contacta bacteria E.Coli consumând legume din Piaţa Agroalimentară sunt împărţite. Mediatizarea excesivă a bolii ce ar putea veni de la castraveţi a avut efect asupra preţurilor practicate de comercianţi la acest produs. De unde în urmă cu două săptămâni roşiile şi castraveţii mergeau cu acelaşi preţ, efectul media a făcut ca preţul să se înjumătăţească.
În Piaţa Agroalimentară din Fălticeni se vând doar castraveţi din România, care au ajuns la 2 lei kilogramul faţă de 5 lei în a doua parte a lunii mai. Comercianţii spun că preţurile pentru castraveţi au început să scadă şi la producătorii direcţi, fiind de aşteptat ca preţul să mai scadă şi la tarabă. Pentru fălticenenii care ezită să mai pună castraveţi la murat, s-au găsit comercianţi cu iniţiativă care le prepară murăturile direct în piaţă, la preţ de 3 – 4 lei pe kilogram, scrie cronica de falticeni.
Pe acelasi subiect:
- Lucrări de îngrijire în cultivarea fasolei
- După Timișoara, Oradea este al doilea oraș care înființează o piață dedicată exclusiv legumelor și fructelor autohtone
- Timiș: Piața unde legumele și fructele de import nu au acces
- Legumele ecologice românești vor fi prezente, din aprilie, pe rafturile din magazinele Carrefour
- Hortifruct retrage de pe piață o mie de tone de castraveți