Sorin Minea (Angst): Preţul cărnii nu va creşte cu mai mult de 5 – 8%

| Actualitate | de

Etichete: , ,

Preţul cărnii nu va creşte cu mai mult de opt procente în perioada următoare, mai ales că, având în vedere scăderea veniturilor şi stagnarea consumului, producătorii nu vor mai putea face atât de uşor scumpiri, a declarat, joi, Sorin Minea, preşedintele Angst.

‘Preţurile la carne au crescut cu circa 19 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la preparatele din carne preţurile nu au crescut. Eu nu văd o creştere cu mai mult de 5 – 8% în viitoarea perioadă. E adevărat că şi costurile materiei prime au crescut, şi ea reprezintă 50 – 80 la sută din produs, dar nu prea mai este loc de scumpiri’, a spus preşedintele Angst, citat de Agerpres.

Angst a lansat o gamă de preparate cu conţinut redus de sare şi de grăsimi, SantiVia, cu ajutorul Institutului de Bioresurse Alimentare. În urma unor studii efectuate de institut în ultimii cinci ani, a fost relevată importanţa unor înlocuitori naturali pentru sare şi glutamatul monosodic, care oferă un gust bun, dar artificial, preparatelor din carne.

‘Noua gamă are cu 30 la sută mai puţină sare decât media produselor similare conţinut redus de grăsimi şi cu mai mult de 20 la sută proteine. Vrem să ne întoarcem la plante şi la modul în care erau realizate produsele de acest gen în urma cu sute de ani, atunci când nu existau substanţe artificiale. În afara acestei game, cu care vom merge în magazinele proprii, vom investi şi în aceste plante pentru a extinde gama’, a explicat Minea.

Acesta a explicat că gama de produse enumeră crenvursti de pui, şuncă de Praga de curcan, şuncă mediteraneană, rulada de curcan, vita în aspic şi pateul fin de ficăţei.

Producătorul de mezeluri Angst este deţinut de familia Minea. Compania, care deţine două fabrici şi un lanţ de magazine, estimează o creştere a afacerilor cu 10%, de la 62 de milioane de euro în 2010.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde