Producatorul de conserve de carne Scandia Romana mizeaza pe un plus de 1% in 2009
Scandia Romana, principalul producator intern de conserve, mizeaza anul viitor pe o crestere a cifrei de afaceri de 1% fata de anul in curs, potrivit oficialilor companiei. Conducerea Scandia estimeaza incheierea acestui an cu o cifra de afaceri de aproximativ 50 mil. euro, numai din vanzarea de conserve de carne, afirma Adrian Gaspar, directorul general al companiei.
Compania isi va muta productia, anul viitor, de la fabrica din centrul istoric al Sibiului intr-o unitate noua, care va deveni operationala in primavara anului 2009. “Pentru anul 2009, se estimeaza profituri reduse, tinand cont de investitia de peste 30 mil. euro in noua fabrica Scandia”, a declarat pentru Business Standard Adrian Gaspar.
Piata interna a conservelor din carne este estimata pentru acest an la 100 mil. euro, principalii competitori din piata de pate fiind Scandia Romana, cu o cota de aproximativ 65%, Ardealul, cu 8% din piata, si Hame, care detine, alaturi de brandul Antrefrig, peste 10%, potrivit estimarilor Business Standard pe baza datelor din piata.
Citeste mai mult in Business Standard
Pe acelasi subiect:
- Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5% în mai 2011; producţia de carne a fost în scădere
- Industria carnii: Caroli Foods isi inchide fabrica din Tulcea
- Industria carnii: Sacrificarile de bovine, porcine, ovine si caprine au crescut in 2010, potrivit INS
- Vor dispărea fermele tradiţionale? Producţia industrială de carne crescută din celule stem, va deveni realitate?
- Fermierii made in Texas pun în practică în Ardeal învăţăturile din SUA