O nouă ipoteză în criza E. coli: seminţele germinate ar putea fi sursa infecţiei

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , , ,

O instituţie sanitară federală germană a confirmat sâmbătă oficial analizele de laborator ce dovedesc că epidemia de diaree hemoragică a fost declanşată de seminţe germinate contaminate cu o tulpină rezistentă a bacteriei E.coli, informează AFP, citată de Agerpres.

Biologii de la Institutul federal german pentru evaluarea riscurilor (BfR) au confirmat rezultatele analizelor anunţate vineri de autorităţile regionale din Renania de Nord-Westfalia (vest): suşa bacteriană O104:H4 de E.coli enterohemoragică (Eceh), rară şi foarte virulentă, a fost detectată într-un pachet de seminţe germinate provenind de la o fermă din Bienenbüttel, în nordul Germaniei, acum închisă.

‘Aceste rezultate reprezintă un pas important în lanţul de dovezi’, a subliniat directorul institutului, Andreas Hensel. Epidemia a făcut 33 de morţi în Europa şi a cauzat peste 3.000 de îmbolnăviri.

Germania nu a exportat seminţe germinate

Potrivit agenţiei spaniole de presă EFE, Comisia Europeană a confirmat că Germania nu a exportat în alte ţări comunitare seminţe germinate provenite de la ferma semnalată de autorităţi ca probabilă sursă a infecţiei cu tulpina agresivă a bacteriei ‘E.coli’.

‘Potrivit informaţiilor guvernului german, aceste produse au fost consumate numai în Germania’, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, Frederic Vincent, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Acesta a salutat ridicarea alertei în ceea ce priveşte consumul de castraveţi, salată şi roşii crude, care fusese instituită din cauza suspiciunii că aceste legume ar fi fost contaminate. Ridicarea alertei a fost anunţată de Germania după ce s-a constat că infecţia îşi are originea ‘cu o siguranţă aproape absolută’ în seminţele germinate. După ultimele descoperiri ale autorităţilor germane, ‘vedem lumina de la capătul tunelului’ în criza sanitară cauzată de ‘E.coli, a mai spus Frederic Vincent. Studiul care a condus la semnalarea unei ferme din landul Saxonia Inferioară ca probabil focar al infecţiei ‘este pur statistic’, a spus purtătorul de cuvânt, răspunzând la întrebările jurnaliştilor.

Frederic Vincent a evidenţiat complexitatea procesului de găsire a originii infecţiei de-a lungul lanţului alimentar, sarcină pe care a comparat-o cu o ‘anchetă poliţienească’. ‘A fost o criză sanitară de o amploare neobişnuită în Uniunea Europeană’, a subliniat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că bacteria a afectat sute de persoane.

În Germania, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei provocate de ‘E.coli’ a crescut vineri la 30, după decesul unui pacient din landul Saxonia Inferioară. Suedia a înregistrat şi ea un deces cauzat de aceeaşi infecţie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

26.01.2022 - 8:21
ion spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

26.01.2022 - 8:17
Anonim spune: se pare ca singurul abator din gilau este de pasari ,domnul maghiaru sa lasat pagubas cu carnea de iepure raspunde

17.10.2021 - 12:11
CRUCERU ȘTEFAN spune: Am trăit în Grecia 5 ani _ acolo utilajele agricole circulau fără restricții .,mai puțin pe autostrăzi.La noi de ce nu se poate ? .Motocoltoarele de ce pot ? .Toate utilajele agricole , să poată să se deplaseze la terenul care trebuie lucrat fără restricții. raspunde

11.08.2021 - 8:29
Badoi maria spune: Pentru mine este o planta cultivata necunoscuta, dar am întâlnit-o în păduri. E cunoscuta ca umbra epurelui. Se cultiva ca planta decorativa fiind f.bigata în masa foliara. M-ar interesa plantarea în câmp. În speranța că mă ajutați, va mulțumesc. raspunde

16.02.2021 - 5:41
Elena Barbu spune: Număr de telefon la numărul 9 Rebeca santplant raspunde

01.02.2021 - 10:44
Vasile Bouleanu spune: De ce nu gasesc acest soi si pe Wikipedia ? raspunde