Giurgiu: Oportunităţi pentru cultivatorii de rapiţă din sudul ţării

| Cereale şi plante tehnice, Regional, Vegetal | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

rapitaMai mulţi investitori italieni sunt interesaţi de construirea, în judeţul Giurgiu, a unei fabrici de ulei de rapiţă. Ei au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu şi o parte dintre agricultorii din judeţ interesaţi de cultivarea rapiţei pentru a le prezenta oportunitatea de afaceri, transmite Agerpres.

„Am avut o primă întâlnire cu parteneri italieni foarte interesaţi să construiască în comuna Gostinu, pe malul Dunării, o fabrică de ulei de rapiţă, pentru că cererea pentru un asemenea produs este foarte mare în primul rând în Italia, dar nu numai. Pentru buna funcţionare a acestei instalaţii de capacitate mare este nevoie ca anual să aibă seminţe de rapiţă de pe aproximativ 70.000 de hectare cultivate”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

El spune că intenţia partenerilor italieni este să folosească Dunărea ca un mijloc de transport facil, iar contractarea rapiţei să se poată face şi cu judeţele învecinate – Teleorman şi Călăraşi – şi, dacă se poate, şi de pe malul bulgăresc.

Italienii le-au propus producătorilor agricoli din judeţ o colaborare pe mai mulţi ani, cu garantarea preluării întregii producţii de sămânţă şi negocierea unui preţ ferm.

Producătorii agricoli s-au arătat interesaţi de contractarea seminţelor de rapiţă pentru partenerii italieni, dar şi de posibilitatea păstrării unui procent din cantitatea de rapiţă obţinută pentru alte destinaţii.

În judeţul Giurgiu se pot cultiva anual aproximativ 25.000 de hectare de rapiţă. Realizarea acestei fabrici de ulei ar presupune o investiţie de aproximativ 25 de milioane de euro, dar şi posibilitatea creării unui număr de aproximativ o sută de locuri de muncă.

  1. pohoata iulian robert - 8-6-2011, 12:01

    sc arredi.ro construct srl

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde