Afaceri cu iepuri, la Baia Mare

| Actualitate | de

Etichete: , , , ,

Băimăreanul Ştefan Hitter (62 de ani) a decis, acum doi ani, să renunţe la tradiţia mielului de Paşte. „Nu aveam voie să consum carne de miel şi, de comun acord cu familia, am optat pentru iepure. Ne-a plăcut foarte mult şi am decis ca şi în acest an să punem tot iepure pe masă. Plus că facem o economie însemnată la bugetul familiei”, a explicat crescătorul de iepuri, pentru ziarul Adevărul.

iepuriEl a plătit 40 de lei pentru un iepure de cinci kilograme. Aceeaşi cantitate de carne de miel l-ar fi costat 60 de lei. Încurajat de prieteni şi de rude, Ştefan Hitter se gândeşte ca de la anul să-şi pună pe picioare o crescătorie de iepuri: „La cât e de bun şi în câte feluri se poate prepara, ne gândim să înlocuim chiar şi porcul de Crăciun sau măcar o parte din el.”

Preţul mieilor vii în târgurile din Maramureş e cuprins între 9 şi 12 lei kilogramul, iar carnea la carcasă se vinde cu 20-25 de lei kilogramul. Iepurii vii costă 5-8 lei kilogramul. „Cu 50 de lei vindem un iepure de şapte kilograme. La nevoie, sacrific pe gratis iepurele, ca bonus pentru cumpărător. În două zile am dat deja şapte «urecheaţi», aproape cât am vândut anul trecut”, a spus unul dintre ciobanii din târg.

Citeşte mai mult în Adevărul

 1. Nelutu - 19-4-2011, 12:39

  Ce nationalitate si ce religie are acest om?Daca de Paste se sacrifica si se maninca miel,vine acest individ si incearca sa schimbe traditia?De ce faceti publicitate antitraditie?

 2. pom din bn- bistrita - 19-4-2011, 16:31

  e simplu…nationalitatea omului ce manca iepure de pasti si vaneaza……miei……e cmpatubila cu a lui Hittler! – lipsea un …..L ..

 3. Simi - 19-4-2011, 19:27

  Exact de pe urma acestor traditii profita cei care cresc miei,valorificand-ui in aceasta perioada la niste preturi foarte mari.

 4. may - 20-4-2011, 12:09

  nu ne intereseaza ,ce maninca acest om, in ziua de paste,eu maninc 2 miei la rotisor si este super.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde

15.02.2023 - 4:06
CALINCIUC TRAIAN spune: de unde pot achizitiona acest codex 2022. va multumesc. raspunde

20.10.2022 - 1:16
Matei Vasile spune: Buna ziua , am o suprafata de 9 ha teren care sar preta pentru infiintarea unei plantatii de Salcie energetica , binenteles ca ma gindesc si la procesare in peleti de foc As vrea sa stiu daca afacerea poate deveni rentabila pe suprafata de 9 ha , si in completare sa colectez rumegus de la gatere din zona pentru procesare suplimentara Multumesc frumos pentru raspuns Matei Vasile 0744882260 raspunde