Valeriu Steriu: A fost reafirmată prioritatea UNPR de susţinere a pensiei minime garantate la 350 de lei

| Actualitate, Intern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

pensionariPresedintele Traian Basescu s-a aratat flexibil în discutiile purtate cu reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul României (UNPR) pe marginea masurilor de austeritate care vor fi luate de Guvern si, implicit, pe tema scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International, a declarat, marti, purtatorul de cuvânt al independentilor, Valeriu Steriu. Principala categorie vizata de modificarea pensiei minime garantate sunt pensionarii foarte varstnici din agricultura care acum nu mai pot munci nici macar in propria gospodarie.

Valeriu Steriu a subliniat ca în cadrul discutiilor a fost reafirmata prioritatea Grupului Independentilor si a UNPR de sustinere a pensiei minime garantate la nivelul de 350 de lei si indemnizatia pentru copii de pâna la doi ani. Nivelul pensiei minime garantate a fost fixat in functie de valoarea cosului zilnic, al carui cuantum se ridica la 350 de lei pe luna.

„S-a discutat despre scrisoarea FMI si ce trebuie sa contina ea, dar si despre pachetul de masuri privind angajarea Guvernului. Au fost discutate aspecte, cu cifrele în fata, legate de importanta sustinerii masurilor pe care le-a convenit Guvernul cu FMI. Au fost discutate date tehnice si costuri. Grupul parlamentarilor independenti are, în primul rând, ca prioritate sustinerea pensiei minime garantate de 350 de lei. Este si principalul aspect transmis presedintelui Traian Basescu în cadrul întâlnirii si este principalul argument pe care-l sustinem vizavi de pasii urmatori – angajarea Guvernului si o posibila motiune de cenzura”, a spus Steriu.

El a adaugat ca presedintele a raspuns pozitiv prioritatilor independentilor, mentionând ca sunt aspecte care pot fi analizate si calculate.

„Exista un cost de aproximativ 90 de milioane de euro pentru cei 600.000 de beneficiari ai pensiei minime garantate. Urmarim sa vedem si solutiile de unde se pot obtine acesti bani. Exista câteva propuneri la nivelul UNPR discutate. Probabil ca aceste masuri pot fi luate în calcul astfel încât sa nu coborâm cu nicio pensie mai jos de 350 de lei. Este ceea ce s-a introdus anul trecut, când Marian Sârbu era ministru al muncii”, a mai spus Steriu.

Întrebat daca independentii ar putea vota o motiune de cenzura, în cazul în care pensia minima garantata va scadea, Steriu a spus ca în cazul în care nu-si vor atinge acest obiectiv, „exista si aceasta posibilitate”.

„Nu s-a discutat despre o eventuala motiune de cenzura. Motiunea de cenzura înca este departe. (…) Din acel moment (n.r. în care va fi gata pachetul de masuri al Guvernului) vom avea mai multe variante de luat în calcul. Probabil aceasta saptamâna va fi finalizat”, a spus Steriu.

Referindu-se la sustinerea la nivelul actual al indemnizatiei pentru cresterea copilului pâna la doi ani, el a mentionat ca e foarte posibil ca si aceasta sa fie reanalizata.

„Presedintele Basescu s-a aratat flexibil si pe acest subiect. Evident, exista si acolo probleme, sunt anumite indemnizatii care se suprapun”, a mentionat purtatorul de cuvânt al independentilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde