Termenul de eliberare a certificatelor de clasificare pentru pensiunile agroturistice a fost redus

| Actualitate, Politici agricole | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

Termenul de eliberare a certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism a fost redus la 30 de zile de la depunerea documentatiei, printr-un ordin al ministrului Turismului care introduce si noi conditii pentru pensiunile din mediul rural sau cele agroturistice, transmite Mediafax.

Normele metodologice de eliberare a certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, aprobate prin ordin de ministru, au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial si au intrat astfel in vigoare.

„Principala noutate adusa de actul normativ consta in reducerea la 30 de zile a perioadei dintre data depunerii documentatiei complete si data eliberarii certificatului de clasificare, respectiv a licentei sau a brevetului de turism. Termenul se reduce ca urmare a faptului ca eliberarea certificatelor de clasificare pentru structurile de primire turistice, a licentelor si brevetelor de turism se face pe baza declaratiei standardizate data pe proprie raspundere de solicitant, insotita de documentatia aferenta, prin care se atesta indeplinirea criteriilor de clasificare/licentiere/brevetare. Verificarea indeplinirii criteriilor de clasificare sau de licentiere se realizeaza ulterior autorizarii in cadrul actiunilor de control desfasurate de reprezentantii cu atributii specifice din cadrul autoritatii administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului”.

Totodata, normele prevad ca pensiunile din mediul rural nou infiintate trebuie sa fie amplasate pe o suprafata de minimum 1.000 mp, exclusiv spatii verzi si spatii de parcare.

De asemenea, pentru pensiunile agroturistice nou infiintate este necesara amplasarea pe o suprafata de minimum 2.000 mp, exclusiv spatii verzi si spatii de parcare, in locuri ferite de surse de poluare.

„Actul normativ prevede, de asemenea, ca proprietarii sau administratorii unitatilor de primire turistica vor asigura conectarea la sistemul integrat de evidenta a turistilor in 60 de zile de la implementarea si operationalizarea acestuia”, se mai arata in comunicat.

Solicitarile depuse de operatorii economici si de persoanele fizice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor, respectiv a brevetelor de turism anterior intrarii in vigoare a actualelor norme metodologice vor fi solutionate conform conditiilor in vigoare la momentul depunerii acestora la sediul autoritatii administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde