Tehnologia de cultivare a dovlecelului patison
Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate.
Dovlecelul patison, Cucurbita pepo convar. melopepo var. radiata, este o planta anuala care creste sub forma de tufa, de aproximativ 1 metru inaltime. Radacina este pivotanta, puternica. Tulpina creste atat pe verticala cat si taratoare.
Fructul, o melonida din punct de vedere botanic, are o forma specifica cu marginile dantelate si culoarea alb-verzui. Spre deosebire de dovlecelul comun, Cucurbita pepo convar. giromontia, pulpa patisonului este deosebit de fina iar gustul sau este mai apropiat de cel al castravetilor. Un astfel de fruct, ajuns la maturitate, are pana la 20 cm diametru.
Citeste mai mult in Revista Hortipedia
Pe acelasi subiect:
- Lucrări de îngrijire în cultivarea fasolei
- SPARANGHEL: Cultivare în România, tehnologii de cultură
- Percheziții la evazioniștii din sectorul legume-fructe din Prahova și Ilfov
- De ce nu ajung legumele româneşti în supermarket? Ministrul spune că organizarea producătorilor lasă de dorit
- Taxarea inversa se va aplica si in sectorul legume-fructe