Sugardrop – cea mai dulce varietate de tomate
Din cauza concurenţei acerbe din industria alimentară, creatorii soiului Sugardrop nu au dorit să dezvăluie numele celor două varietăţi de tomate din care au obţinut aceste fructe „miraculoase”.
Tomatele sunt plante erbacee originare din America de Sud, care pot creşte în unele cazuri până la o înălţime de trei metri.
Tomatele nu au fost cunoscute în Europa până în jurul anului 1590, însă cultivarea lor a cunoscut o evoluţie spectaculoasă după aducerea lor pe continent. Potrivit documentelor din arhivele britanice, în jurul anului 1700, tomatele erau cultivate pe scară largă în întreaga Europă.
Tomatele sunt folosite ca ingredient de bază în numeroase salate şi preparate culinare populare, precum lasagna, spaghete bolognese şi pizza.
Specialiştii din industria alimentară se aşteaptă ca noua varietate creată să atragă numeroşi admiratori datorită gustului ei dulce.
Cultivatorii de tomate au alcătuit o scală a conţinutului de zahăr, alcătuită din 13 trepte. Pe această scală, coeficientul minim de zahăr al soiului Sugardrop este de 9, această valoare fiind de altfel coeficientul maxim al piersicilor.
Tomatele sunt considerate alimente foarte sănătoase, iar prin obţinerea acestui soi dulce, specialiştii speră să îi determine pe copii să le adopte cu mai mare uşurinţă în dieta lor zilnică.