Sucevenii cred într-un concept BIO al Bucovinei
Săptămâna trecută a avut loc la Bucșoaia, judeţul Suceava, simpozionul cu tema „Probleme ale spaţiului rural”, eveniment la care au participat autorităților locale precum și reprezentanți ai agriculturii sucevene.
Beatrice Botuşanu, consilier în cadrul Direcţiei Agricole Suceava, a precizat, potrivit Agerpres, că Suceava este județul cu cele mai multe firme active în domeniul producției ecologice, înregistrându-se 4.358 de societăți „bio” în 2012.
De asemenea, suprafaţa agricolă din judeţ pe care se face agricultură ecologică a crescut de la 13.844 hectare, în anul 2007, la 30.817 hectare în 2012 (8,8% din suprafaţa agricolă a judeţului).
Prezent la simpozion, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a mărturisit că speră în realizarea unui brand ecologic al regiunii.
„Eu cred foarte mult în ceea ce înseamnă un concept ecologic al Bucovinei, cu care să putem ieşi mai departe în faţă. Avem foarte multe branduri locale, dar şi atuuri pe care Suceava le are din trecut. Nu trebuie să inventăm acum roata, dar trebuie să fim atenţi şi la ce înseamnă comerţul şi tehnologia modernă, să le îmbinăm cu tradiţia noastră, dar să ne uităm foarte atenţi la viitor”, a spus Ioan Cătălin Nechifor.
Simpozionul a făcut parte din seria de manifestări intitulată „Hora Bucovinei 2013”. Proiectul Hora Bucovinei este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 și are ca obiective realizarea unor acţiuni de prezentare a obiceiurilor de stână, specialităților culinare specifice zonei, meșteşugurilor tradiţionale şi a unei expoziţii de utilaje agricole.
Pe acelasi subiect:
- Președintele unui partid acuză că „subvențiile s-au îndreptat aproape în totalitate spre fermierii înregimentați politic”
- Incendiu la o fabrică de lapte din Panaci, județul Suceava
- Suceava: Târg de produse tradiționale, între 22 și 24 iunie
- Inundații în nordul țării, secetă pedologică în sud-est
- Suceava: Ploile torenţiale au inundat terenuri agricole şi gospodării (video)