Studiu Rentrop&Straton: Managerii isi doresc finantari din fonduri europene si surse proprii

| Credite, Financiar, Fonduri europene, Rapoarte si statistici | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , ,

Pe primele locuri in topul surselor de finantare pe care managerii intentioneaza sa le acceseze in eventualitatea unei viitoare nevoi de credit se plaseaza fondurile proprii (73,6%) si finantarile din programe ale Uniunii Europene (73,5%), se arata intr-un studiu realizat de Rentrop&Straton.

”Creditele bancare, fondurile proprii, leasingul si imprumuturile de la cunoscuti sunt cele mai importante surse de finantare la care apeleaza companiile. In ceea ce priveste finantarile viitoare, managerii si-ar dori finantare din fonduri UE si din programe guvernamentale. Un posibil motiv pentru aceasta tendinta poate fi reprezentat de oportunitatea de a reduce nivelul de dependenta fata de creditele bancare si posibilitatea de a obtine fonduri nerambursabile si partial rambursabile”, a declarat presedintele Rentrop&Straton, George Straton.

Managerii romani iau in considerare si creditele bancare – 48,7%, urmate de finantarea din programe ale guvernului (38,2%), leasingul (30,6%), creditele de la furnizori si clienti (26,2%) si imprumuturile de la cunoscuti (16,4%).

Mai putin utilizate de manageri sunt creditele pe efecte de comert (factoring-ul si scontarea) – 11,7%, emiterea de actiuni si obligatiuni (4,4%, respectiv 2,5%) si fondurile de capital de risc (2,6%).

In ceea ce priveste alegerea modalitatii de finantare, managerii tin cont mai intai de riscurile asociate si de costurile implicate de alternativa de finantare.

”Accesul la finantare reprezinta cea mai presanta problema intampinata de companii la momentul actual, in derularea activitatii, urmata de identificarea si atragerea clientilor”, se precizeaza in analiza.

De asemenea, mai putin de o treime din companiile romanesti au beneficiat pana in prezent de finantare din surse externe afacerii.

Astfel, 67,7% din fondurile obtinute in urma finantarii au fost investite in echipamente, iar 47% din managerii romani au folosit banii pentru activitatile curente (plata facilitatilor, a salariilor, etc.).

Analiza arata ca 35,4% din fonduri au fost alocate pentru extinderea domeniului de activitate, 29,2% pentru noile tehnologii si 6,2% pentru cercetare.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.027 de respondenti, in perioada 1 – 22 iunie, de divizia market research a grupului romano-german Rentrop& Straton cu activitati pe piata de informatii specializate.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

Abonamente stiri medicale Medic24
FORUM

20.11.2024 - 9:29
Vid spune: Am cativa meri nealtoiti, care produc fructe verzi - galbui, foarte bune, de marime medie si se coc in primele zile de august. Sunt foarte, foarte productivi , producand circa 50 kg /pom matur , insa neajunsul este ca rodesc o data la 2 ani, deoarece din cauza rodului excesiv nu reuseste sa produca lastari de rod pentru anul urmator. Ce se va intampla daca acei meri ii folosesc ca portaltoi??? Pomul altoit rezultat va produce in fiecare an?? De ce ?? raspunde

12.08.2024 - 5:34
Oprea Ana spune: Doresc un număr de tel de la prelucrare mere Băcia raspunde

02.10.2023 - 1:42
Dragomir Florentina spune: Buna ziua mă numesc dragomir Florentina am 16 ani sunt eu mama sora mea nepoata și fratele meu căutăm de munca ne-ați putea ajuta raspunde

16.08.2023 - 5:39
TUTA AURELIAN spune: AM PUS IN PAMINT 20 DE CUIBURI DOVLEAC DE FACE SEMINTA FARA COAJA AM SEMANAT IN DATA DE CINCI IULIE AU INCEPUT SA CREASCA DOVLETI UNI AU PESTE TREI KG UN SINGUR TRATAMENT AM DAT UN FUNGICID PE BAZA DE CUPRU SIUN INSECTICID AM MAI DAT DOUA TRATAMENTE FOLIARE CROPMAX SI UN TRATAMENT FOLIAR PE BAZA DE CALCIU SI UDATI LA DOUA ZILE SUNT FOARTE MULTUMITI CUM AU INTRAT IN VEGETATIE raspunde

28.05.2023 - 8:47
Petrisor spune: O soluție ar fi un guvern Nationalist 100 %...iar apoi respingerea tirurilor la graniță plus controale de toxicitate și vechea creare de piețe numai pentru producători naționali și interzicerea supermarketurilor să vândă turcisme. sau alte produse asiatice sfără un control RIGUROS pentru că ne afectează .viața noastră și sănătatea noastră fizică și mentală ne afectează și depinde de Ce introducem în stomac .Deci trebuie luate măsuri drastice ,nu de ieri nu de anul trecut ci de 33 de ani .Guvernanții sunt de vina pentru incapabilitatea delăsarea neputință și indolența față de o problemă atât de serioasă față de națiune față de copii noștri și viitorul nostru și al țării ...afară cu ei și mafia buzunarelor pline afară cu profitorii .Și amenzi plus arestări și celor ai noștri ce se ocupă cu chimicale ...Etrel...etc.etc.altfel dăm Amin prea devreme.????? raspunde

12.03.2023 - 2:23
Obreja spune: Preț foarte convenabil raspunde