Soiuri de prun pentru plantarea prunului primavara
Soiuri de prun. Pentru infiintarea plantatiilor de prun si pentru cultivarea prunului, alegeti numai soiuri de prun din sursa certificate, soiuri de prun aclimatizate pentru cele mai bune productii de prune in conditiile de clima din tara noastra.
Record
Pomul este viguros, fructele sunt foarte mari, sferice, uşor alungite, de culoare violaceu-închis, cu pruină fină. Pulpa este neaderentă la sâmbure, foarte bună pentru masă şi industrializare.Epoca de coacere a doua decadă a luniii septembrie.
Anna Spath
Soi de vigoare mijlocie cu coroana invers piramidală. Fruct mare, de formă globuloasă, de culoare roşie-vânătă, negricioasă, cu pulpa neadarentă la sâmbure, de calitate foarte bună pentru masă si industrializare. Pomul este destul de pretenţios la sol şi căldură, rezistent la ger, la boli şi dăunători. Epoca de coacere septembrie început de octombrie.
Tuleu gras
Pom: vigoare medie mare; creştere piramidală; formaţiuni de rod scurte şi mijlocii Fruct Forma: ovoidă Epiderma: vânătă violacee; acoperită cu pruină cenuşie albăstruie Calibru: 40 – 45 g Pulpa: verde gălbuie; crocantă; suculentă; neaderentă la sâmbure Gust: plăcut Aprecieri generale: fruct de calitate superioară; are afinitate redusă cu corcoduşul; soi androsteril; Epoca de maturare: sfarsit de august.
Stanley
Prunii din soiul Stanley au fructe mari, dulci si zemoase. Coaja lor este albastra, inchisa la culoare, invaluind pulpa galben verzuie, delicioasa. Prunul infloreste tarziu, este foarte rezistent la inghet, iar recoltarea fructelor se face vara tarziu,sfarsit de august. Face foarte multe fructe.
Vinete de Italia
Este un soi de prun destul de raspandit in tara noastra, cu pomi de vigoare mijlocie, ce fructifica pe ramuri mijlocii; este autofertil.Fructele sunt mari, scurt ovoide, bombate pe o parte unde formeaza asa zisul “piept de porumbel”. Pielita este groasa, vanata-inchisa, cu pruina albastruie, care se sterge greu. Pulpa aproape galbena, uneori rosietica, destul de aromata, de calitate foarte buna pentru masa, uscat si industrializare. Fructele sunt rezistente la caderea din pom si la transport. Se matureaza in a doua jumatate a lunii septembrie.