Sistemul de pensii pentru agricultori, amanat pentru 2011

| Actualitate, Financiar | de

Etichete: ,

pensiile fermierilor, amanate din nou

pensiile fermierilor, amanate din nou

Legea privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor va intra in vigoare in 2011, si nu anul viitor, cum era prevazut initial, urmand ca in cadrul CNPAS sa fie creat un departament de pensii pentru agricultori, a declarat seful CNPAS.
Potrivit unei hotarari a Guvernului publicate in Monitorul Oficial, „pana in 2013, cheltuielile necesare implementarii si administrarii sistemului de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, precum cele cu personalul se suporta de la bugetul de stat”.
Departamentul de pensii pentru agricultori ar urma sa administreze si sa controleze activitatea privind asigurarile sociale, pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor.
Totodata, la nivelul fiecarei case de pensii judetene si a Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti se va infiinta o directie de pensii si alte drepturi de asigurari sociale pentru agricultori.
Legea prevede ca asiguratii vor avea obligatia sa achite contributii la sistemul de pensii pentru agricultori si vor avea dreptul sa beneficieze de prestatii de asigurari sociale.
Conform legii, vor fi asigurate obligatoriu persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 63 de ani, care locuiesc temporar sau definitiv in mediul rural, precum si membrii de familie, care detin, sub orice titlu, terenuri agricole in exploatare sau sunt proprietari de terenuri forestiere, exploatari piscicole, animale sau stupi de albine.
De asemenea, vor fi asigurate obligatoriu persoanele care desfasoara activitati agricole in gospodaria proprie, precum si activitati private nesalarizate in domeniul agricol, forestier, zootehnic, piscicol, apicol, sericicultura si altele.
Mai sunt asigurati membri ai societatilor agricole sau ai altor forme de asociere din agricultura.
Nu se pot asigura in sistemul de pensii pentru agricultori persoanele care urmeaza cursuri de invatamant, persoanele care sunt asigurate obligatoriu in sistemul public de pensii sau in alte sisteme de pensii neintegrate in sistemul public si persoanele care beneficiaza de una dintre categoriile de pensii acordate potrivit legii, din sistemul public de pensii sau din alte sisteme de pensii.
Asiguratii pot fi cetateni romani, cetateni ai altor state sau apatrizi, pe perioada in care au, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei, in mediul rural.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

05.03.2020 - 12:35
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numarul meu este 0905286325 raspunde

14.02.2020 - 12:14
Anonim spune: Sunt foarte interesat de ceea ce oferiți și aș aprecia un apel pentru mai multe informații. Numărul meu este 0905287606. raspunde

25.01.2020 - 5:00
Anonim spune: Am pus feromoni si i -am atras din toata pasunea.De cinci ani nj ne ramane un fruct ña livada .Cu insecticid mor dupa ce mananca florile chimizate.Jale fac !!! raspunde

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde