Seceta afectează şi recolta de grâu a Argentinei

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

Recolta de grâu a Argentinei nu se va ridica la nivelul prognozat din cauza vremii secetoase care a afectat deja culturile de cereale, au spus oficialii din această ţară.

Potrivit publicaţiei AgriMoney, citată de agromonitor.ro/arhiva, în prima sa estimare a recoltei anului agricol 2010-2011, ministrul agriculturii din Argentina Julian Dominguez a aproximat o cantitate de 10-11,2 milioane tone de grâu. Deși cifra vehiculată depăşea recolta de anul trecut (7,5 milioane de tone), oficialii argentinieni se tem că, datorită condiţiilor meteo nefavorabile, cantitatea de cereale recoltată va fi mult mai mică.

Astfel, potrivit ministrului agriculturii, ”în majoritatea zonelor agricole, lipsa umidității din sol este evidentă, în ciuda precipitațiilor din ultimele zile și că unele culturi au frunzele îngălbenite datorită înghețului din lunile iulie și august.”

Culturile de grâu din Argentina – al căror declin din 2009-2010 a reflectat cel mai mic nivel al însămânțărilor din ultimul secol, în timp ce cultivatorii se luptau cu seceta și taxele mari de export – vor avea o mare influență în cursa stabilirii prețului la grâu, consideră comercianții.

Comercianţii din toată lumea aşteaptă cu interes rezultatele ţărilor agricole din emisfera sudică, căutând stabilitatea pe o piaţă a cerealelor deja sărăcită de măsurile luate de Rusia.

Salvarea va veni din Ucraina?

Ministrul agriculturii din Ucraina, Mykola Prysyazhnyuk, a contrazis asigurările de săptămâna trecută ale primului ministru Mykola Azarov, care afirmase că nu va restricționa exportul de cereale. ”Dacă vom observa vreo problemă cu orice marfă, vom impune cote sau chiar vom interzice exporturile”, a declarat ministrul agriculturii, care a estimat exporturile de grâu ale Ucrainei pe 2010-2011 la 13 milioane de tone, o cifră mult mai mică decât cele 21,5 m tone de anul trecut.

Temperatura anuală în Argentina

Temperatura anuală în Argentina

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde