Sarmalutele romanesti au avut succes in China, la Expo 2010

| Actualitate, Evenimente agricole, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , ,

Ministerul de Externe a anunţat, joi, că 25.000 de oaspeţi au trecut pragul restaurantului cu specific românesc „Maria”, de la Expo Shanghai, potrivit MAE cel mai vândut produs – aproape 200 de porţii zilnic – fiind sarmalele, micii fiind şi ei „la mare căutare”.

Restaurantul cu specific românesc din cadrul Pavilionului României la EXPO 2010, „Restaurantul Maria”, a primit, în decursul celor 83 de zile de când a început expoziţia mondială, peste 25.000 de oaspeţi, care au decis să încerce feluri tradiţionale Româneşti.

Bucătarul-şef Florin Mihalache şi echipa sa formată din alţi trei bucătari – Paşca Grigore, Bercea Dragoş şi Bulău Marian – pregătesc zilnic mâncare pentru aproximativ 600 de vizitatori.

Cel mai vândut produs sunt sărmăluţele româneşti – câte 150-200 de porţii zilnic. Micii sunt şi ei la mare căutare, la „Restaurantul Maria” consumându-se în jur de 600 de mici în fiecare zi. Meniul restaurantului mai oferă supă de perişoare şi de vită, cotlete de miel cu rozmarin, friptură de vită, salată de vinete şi alte bunătăţi. Pentru pregătirea acestora, bucătarii români găsesc majoritatea ingredientelor în China, dar cimbrul trebuie adus de acasă.

„Vizitatorii chinezi apreciază mâncarea oferită de noi pentru că este variată şi săţioasă. Pentru ei este un gust cu totul nou, dar pe care îl găsesc delicios. A venit la noi în restaurant un cuplu de chinezi care a trăit 20 de ani în România. Primul lucru pe care l-au cerut a fost ciorba. Au spus că le era dor să mănânce o ciorbă ca în România”, a declarat bucătarul-şef Florin Mihalache.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde