Sarkozy: "prietenii noştri români au agricultura!"

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 10 august 2019

Etichete: , , ,

sarkozySarkozy consideră că numirea francezului Michel Barnier la conducerea pieţei interne şi serviciilor financiare „este un fapt excepţional pentru Franţa”. „Michel Barnier la piaţă internă, servicii financiare şi drepturi de autor. Acordul a fost încheiat între Barroso şi mine în urmă cu trei zile”, a dat asigurări preşedintele francez.
„A doua victorie este că prietenii noştri români au agricultura”, a adăugat el. Pe scurt, comentează Le Monde, două portofolii pe care englezii nu le vor avea.
Franţa speră astfel să apere o economie reglementată mai strict în cartierul financiar City, de la Londra, şi să păstreze o politică agricolă comună.
Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat vineri că românul Dacian Cioloş este propus pentru portofoliul agriculturii în viitoarea Comisie. Guvernul l-a nominalizat la 12 octombrie pe Cioloş pentru funcţia de comisar european, mizând pe atribuirea portofoliului agriculturii pentru acesta.
„Sunt extrem de fericit să-l desemnez pe domnul Cioloş ministru (comisar – n.r.) pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Este de departe cel mai competent dintre toate numele pe care le-am primit pentru acest post. Dacă vă uitaţi la CV-ul lui, nu este nici o îndoială. Am vorbit cu el, ştiu că este foarte angajat în dosarul agriculturii, a lucrat toată viaţa în acest domeniu,” a spus preşedintele CE, Jose Manuel Barroso.
Nominalizarea lui Cioloş la agricultură i-a surprins pe unii oficiali europeni, cunoscută fiind poziţia anterioară a preşedintelui CE, de a evita alocarea portofoliului agriculturii unui român ce beneficiază de sprijinul Franţei. Motivul invocat, neoficial, de cabinetul lui Barroso era că România a avut probleme cu fondurile SAPARD şi că statele membre care sunt principalii contribuitori la bugetul UE – ca Germania şi Olanda – ar putea avea ridica obiecţii în acest sens. „Se pare că Parisul a făcut presiuni imense pentru a-l avea pe Cioloş”, a spus un oficial german, sub protecţia anonimatului.
Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso i-a luat vineri apărarea lui Dacian Cioloş în legătură cu faptul că vine dintr-o ţară ce a avut probleme în gestionarea fondurilor agricole, susţinând că acesta a fost cel mai competent candidat pe care l-a avut. „Este o insultă faţă de persoană şi faţă de ţara respectivă. Avem un principiu în Europa – principiul non-discriminării. A spune că un candidat nu poate lua un anumit portofoliu pentru că vine dintr-o anumită ţară este împotriva valorilor noastre şi nu pot accepta aşa ceva”, a spus Barroso răspunzând unei întrebări în acest sens la conferinţa de presă în care a anunţat componenţa noii sale echipe, ce va trebui însă validată de Parlamentul European.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

FORUM

06.11.2019 - 2:32
Georgi spune: Am si eu o mica ferma de iepuri mat interesa cit oferiți pe kg si ce rase cumpărați sa ma contactati 0754431439 raspunde

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde